Csülkös bableves
A hazai konyha levesvonalon nagyon erős, a legtöbb itthoni leves önmagában is teljes értékű fogás, ahogyan a csülkös bableves is.
A forró, frissen készült, zöldségekkel teli leves, egy kis csípős paprikával kiegészítve, nemcsak a gyomornak tesz jót, hanem az egészségednek is.
A nagy pohár tejföl és egy jó szelet kenyér elengedhetetlen kísérője ennek a fogásnak, ahogyan a csípős ételeket kedvelők számára egy hegyes erős paprika is.
Csülkös bableves
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök
- 30 dkg tarkabab
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg liszt
- 15 dkg fehérrépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 nagy fej hagyma
- 1 fél fej zeller
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
A babot és a csülköt is áztasd be egy éjszakára, külön-külön. Amint ez letelt, kezdheted a főzést. Minden zöldséget tisztíts meg, a répákat karikázd fel, a zellert is darabold fel, majd mindezt tedd félre. A csülköt mosd át, majd egy alkalmas lábasban, annyi vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. Ha már félig megpuhult, add hozzá a babérleveleket, a fokhagymát, a zellert, a hagymát, ízlésed szerint egész borsot - 10-12 szem elég lesz -, valamint a babot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Főzd így együtt 10-15 percig, majd add hozzá a répákat is. Hagyd így együtt főni őket, és közben készítsd el a rántást. Vékony olajon pirítsd meg a lisztet, egy fél gerezd tört fokhagyma társaságában. Vedd le a tűzről, adj hozzá pirospaprikát, majd egy merőkanálnyi levessel öntsd fel, és utána az egészet keverd el a levesben. Ha már mindennel kész vagy, készíthetsz csipetkét egy tojás, egy csipet só és némi liszt keverékével, de ezt el is hagyhatod. Amikor kész a leves, a csülköt vedd ki belőle, vágd nagyjából egyenletes darabokra, a csontokat távolítsd el belőle, ezután mehet vissza a levesbe, ami már fogyasztható is.
Levesből sosem elég
Ha te sem tudsz ellenállni egy nagy tányér gőzölgő levesnek, nézz be képgalériánkba, hogy kitaláld, milyet is készíts legközelebb!
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- marhahús
Az igazi gulyásleves receptje
- leves
- bab
Fűszeres, magyaros babgulyás
- pörkölt
- marhahús