Csülkös bableves

Ízletes és tápláló

A hazai konyha levesvonalon nagyon erős, a legtöbb itthoni leves önmagában is teljes értékű fogás, ahogyan a csülkös bableves is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A forró, frissen készült, zöldségekkel teli leves, egy kis csípős paprikával kiegészítve, nemcsak a gyomornak tesz jót, hanem az egészségednek is.

A nagy pohár tejföl és egy jó szelet kenyér elengedhetetlen kísérője ennek a fogásnak, ahogyan a csípős ételeket kedvelők számára egy hegyes erős paprika is.

Csülkös bableves

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt csülök
  • 30 dkg tarkabab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg fehérrépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fél fej zeller
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A babot és a csülköt is áztasd be egy éjszakára, külön-külön. Amint ez letelt, kezdheted a főzést. Minden zöldséget tisztíts meg, a répákat karikázd fel, a zellert is darabold fel, majd mindezt tedd félre. A csülköt mosd át, majd egy alkalmas lábasban, annyi vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. Ha már félig megpuhult, add hozzá a babérleveleket, a fokhagymát, a zellert, a hagymát, ízlésed szerint egész borsot - 10-12 szem elég lesz -, valamint a babot.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Főzd így együtt 10-15 percig, majd add hozzá a répákat is. Hagyd így együtt főni őket, és közben készítsd el a rántást. Vékony olajon pirítsd meg a lisztet, egy fél gerezd tört fokhagyma társaságában. Vedd le a tűzről, adj hozzá pirospaprikát, majd egy merőkanálnyi levessel öntsd fel, és utána az egészet keverd el a levesben. Ha már mindennel kész vagy, készíthetsz csipetkét egy tojás, egy csipet só és némi liszt keverékével, de ezt el is hagyhatod. Amikor kész a leves, a csülköt vedd ki belőle, vágd nagyjából egyenletes darabokra, a csontokat távolítsd el belőle, ezután mehet vissza a levesbe, ami már fogyasztható is.

Levesből sosem elég

Ha te sem tudsz ellenállni egy nagy tányér gőzölgő levesnek, nézz be képgalériánkba, hogy kitaláld, milyet is készíts legközelebb!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük