Omlós csokis briós reggelire
Nincs is jobb egy kellemes csokis briósnál egy álmos vasárnap reggel, az ágy melegében.
A négynapos ünnep kiváló alkalom, hogy a ráérős reggeleken valami különlegeset készíts, aminek párod is örül, például a csokis brióst, ami biztosan elnyeri majd tetszését, és te is élvezheted a zamatát.
Egy kis előretervezést igényel a dolog, mert úgy lesz az igazi a tészta, ha pihen egy estét, de így reggel már csak kevés dolgod lesz vele.
Csokis briós
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Mint minden élesztős recept, ez is úgy indul, hogy futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben. Ha ezzel megvagy, egy mélyebb tálban keverd össze a lisztet a vajjal, egy másik tálban keverd simára a cukrot a tojással, öntsd össze a liszttel, majd mehet melléjük a felfuttatott élesztő is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Dolgozd össze tésztává, és tedd félre egy éjszakára, de ha nincs ennyi időd, akkor legalább egy órára, hogy megkeljen. Ha ez megtörtént, szedd 12 egyenlő részre, reszelj minden részbe körülbelül ugyanannyi csokoládét, és dolgozd el bennük. Készíts mindegyikből briós formát - vagy amilyet szeretnél, nem kell a pékek után menni ez ügyben -, és mehetnek is a sütőbe. 200 fokon nagyjából 10-12 perc alatt készre sül. Ha szeretnéd, hogy fényes legyen a teteje, kend be a sütés előtt sárgájával.
Ropogós, édes finomságok
Ugyan a briós nem tartozik közéjük, de finomak, zamatosak, és mindig jólesnek. Hogy mik ezek? Képgalériánkból megtudhatod!
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- pogácsa
Vajas-tejfölös pogácsa
- sütemény
- édességek
Omlós házi mandulás keksz
- piskóta
- édességek