Egyszerű csokis tejberizs - Generációk óta így készíti a család
A krémes, sűrű tejberizs önmagában is csodás desszert, hát még csokival!

Egyszerű csokis tejberizs - Generációk óta így készíti a család
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki nagy kedvence a tejberizs, amit csokival még ellenállhatatlanabbá tehetsz. Egyáltalán nem bonyolult édesség, mégis könnyű elhibázni. Fontos, hogy ne főzd túl, de nem is maradjon kemény a rizs. A tejszíntől még lágyabb, krémesebb lesz. Ha ezt a változatot megkóstolod, máskor is így fogod elkészíteni.

Csokis tejberizs recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 1 bögre víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg alaposan, érdemes kicsit beáztatni, hogy főzés során ne ragadjon le. Rakd egy lábosba, öntsd fel egy bögre vízzel, dobj hozzá sót, és kis lángon kezdd főzni. Amikor beszívja a vizet, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot, kicsit később tedd hozzá a tejszínt és a darabokra tördelt csokit.
 

Főzd kis lángon körülbelül 25 percig, közben gyakran kevergesd meg, nehogy leégjen. Akkor jó, ha a csoki elolvad, a rizs puha, az állaga pedig sűrű és krémes. Szedd kisebb kis tálkákba, majd díszítsd tetszés szerint gyümölccsel. Melegen és hidegen is kitűnő.

Ezt is szeretjük