Csokis süti gazdag mascarponés krémmel: egyszerű kevert tészta az alapja

Ez a fantasztikus mascarponés-csokis süti a hozzáadott amarettónak köszönheti különlegesen finom ízét.

Csokis süti mascarponés krémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mascarponés-csokis kevert süti tésztája légies, a tölteléke krémes. A tésztájába kell néhány nem mindennapi hozzávaló: amaretto, vagyis mandulalikőr, ami egy roppanós, ragacsos olasz keksz alapja is, és az erős feketekávé, ami nélkül a klasszikus tiramisu is elképzelhetetlen.

Csokis süti mascarponés krémmel

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál erős feketekávé
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl amaretto
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 35 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való étcsokit olvaszd fel, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön.

A lisztet keverd el a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat, a kávét és az amarettót, a tejjel felváltva fokozatosan a kakaós lisztet, végül forgasd bele az olvasztott étcsokit. Keverj belőle sima tésztát. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és 180 fokon fél óra alatt süsd készre. Amikor átsült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

A töltelékhez a mascarponét keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztát óvatosan vágd hosszában félbe. Kend meg az egyik lapot nem túl vastagon a krémmel, és borítsd rá a másik lapot is. A maradék mascarponés keverékkel kend meg a süti tetejét is.

A mascarpone a habkönnyű citromtortából is kihagyhatatlan.

Habkönnyű citromtorta mascarponés krémmel töltve: írótól puha a piskóta

Ez a citromos sütemény a nagy melegben is jól fog esni, könnyed, friss és gyümölcsös, csak szeretni lehet.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük