Házi, roppanós amaretti: az olaszok isteni mandulás macaronja
Az olasz családok hétköznapi, kedvenc édességét, az amarettit akár te is elkészítheted, és még liszt sincs benne.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az amaretti isteni mandulás, kívül roppanós, belül ragacsos keksz, amit addig kapkodsz egymás után, amíg el nem fogy a tálról. Ételérzékenyeknek és családtagjaiknak külön öröm, hogy az eredeti amaretti gluténmentes. Itt tehát az újabb bizonyíték arra, hogy a liszt nélkül készült sütemény önmagában is teljes értékű finomság lehet. Az anyagok összeállítása után a tésztát néhány órát pihentesd a hűtőben.
Házi amaretti
Hozzávalók:
- 30 dkg darált mandula
- 30 dkg porcukor
- 4 db tojásfehérje
- 3 teáskanál Amaretto likőr
- 0.5 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket robotgéppel verd kemény habbá, közben add hozzá a likőrt és a vaníliaaromát. Egy másik tálban vegyítsd a darált mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez. Akkor jó, ha könnyen formázható. Ha túl nedves a tészta, adj hozzá még egy kis mandulát. Hűtőben pihentesd néhány órát vagy akár egy egész éjszakát.
Ezt követően melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz teáskanálnyi gombócokat egymás mellé a tepsibe, és nedves tenyérrel kicsit lapítsd el. Süsd 12-15 percig a kekszeket, amíg a külsejük ropogósra pirul, a belsejük azonban finom ragacsos marad.
A csupa csoki brownie-keksz is különlegesség, és nagyon egyszerű.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept