Házi, roppanós amaretti: az olaszok isteni mandulás macaronja
Az olasz családok hétköznapi, kedvenc édességét, az amarettit akár te is elkészítheted, és még liszt sincs benne.

amaretti-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amaretti isteni mandulás, kívül roppanós, belül ragacsos keksz, amit addig kapkodsz egymás után, amíg el nem fogy a tálról. Ételérzékenyeknek és családtagjaiknak külön öröm, hogy az eredeti amaretti gluténmentes. Itt tehát az újabb bizonyíték arra, hogy a liszt nélkül készült sütemény önmagában is teljes értékű finomság lehet. Az anyagok összeállítása után a tésztát néhány órát pihentesd a hűtőben.

Házi amaretti

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált mandula
  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 3 teáskanál Amaretto likőr
  • 0.5 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket robotgéppel verd kemény habbá, közben add hozzá a likőrt és a vaníliaaromát. Egy másik tálban vegyítsd a darált mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez. Akkor jó, ha könnyen formázható. Ha túl nedves a tészta, adj hozzá még egy kis mandulát. Hűtőben pihentesd néhány órát vagy akár egy egész éjszakát.

Ezt követően melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz teáskanálnyi gombócokat egymás mellé a tepsibe, és nedves tenyérrel kicsit lapítsd el. Süsd 12-15 percig a kekszeket, amíg a külsejük ropogósra pirul, a belsejük azonban finom ragacsos marad.
A csupa csoki brownie-keksz is különlegesség, és nagyon egyszerű. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük