Mennyei csokis sajttorta a sütőből: egyszerre krémes és habos finomság
Csokifüggők kedvence ez a csodás sajttorta, amit egyszerűen és gyorsan összeállíthatsz, ám a sütési idő kicsit hosszadalmas.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A csokis sajttortától garantáltan elcsábulsz, hisz fantasztikusan lágy, és nem túl tömény. Az alapja kakaós kekszből készül, és akkor lesz igazán finom, ha minőségi ét- és tejcsokit használsz, amennyiben lehet, vegyesen. Érdemes tálalás előtti napon elkészíteni, mert órákon át kell pihentetni, dermeszteni.
Csokis sült sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz
- 25 dkg csokis keksz
- 10 dkg vaj
A csokis réteghez
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 20 dkg csoki
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
A tetejére
- karamell
- csokiforgács
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy törd jó morzsalékosra. Dolgozd össze az olvasztott vajjal, majd egyengesd egy körülbelül 23 centis tortaformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd elő 10 perc alatt.
A mascarponét habosítsd a cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként üsd bele, és keverd tovább. Add hozzá a tejfölt és az olvasztott csokoládét, majd simítsd az elősütött tésztára. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd körülbelül egy órát, majd ellenőrizd. Szúrj bele egy tűt. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. A tésztát a zárt sütőben hagyd kihűlni.
Tedd egy éjszakára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel vágd körbe a tortaforma mentén, majd a tetejére szórj csokiforgácsot és karamellt.
Sajttortát sütés nélkül is készíthetsz, gyümölccsel még finomabb.
Még több recept