Így készül a mennyei csokifelfújt
A mesés csokifelfújtat akkor is el tudod készíteni, ha a vendégek már az ajtód előtt toporognak.
A tökéletes csokifelfújt vagy szuflé akkor az igazi, ha a belseje krémes állagú. Nagyon fontos, hogy minőségi, legalább 70% kakaótartamú csokiból készítsd. Melegen is finom, főleg, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínálod.
Sima csokoládéfelfújt
Hozzávalók 6 darabhoz
- 20 dkg csokoládé
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 tojás
Elkészítés:
A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd langyos hűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. Elegyítsd a porcukrot a liszttel, szitáld a csokis masszába, és keverd simára. A fehérjét verd nagyon keményre, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztába. Ha ezt a műveletet durván végzed, nem lesz finom puha a végeredmény, ráadásul a tészta sem jön fel szép nagyra.
Kis hőálló edénykéket, kerámiatálakat vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 percig süsd. Ne szárítsd túl, mert akkor oda a szuflé krémessége. A sütőből kivéve várj egy-két percet, és már tálalhatod is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept