Így készül a mennyei csokifelfújt
Tartsd be ezt, és szép nagyra feljön
A mesés csokifelfújtat akkor is el tudod készíteni, ha a vendégek már az ajtód előtt toporognak.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes csokifelfújt vagy szuflé akkor az igazi, ha a belseje krémes állagú. Nagyon fontos, hogy minőségi, legalább 70% kakaótartamú csokiból készítsd. Melegen is finom, főleg, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínálod.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd langyos hűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. Elegyítsd a porcukrot a liszttel, szitáld a csokis masszába, és keverd simára. A fehérjét verd nagyon keményre, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztába. Ha ezt a műveletet durván végzed, nem lesz finom puha a végeredmény, ráadásul a tészta sem jön fel szép nagyra.

Kis hőálló edénykéket, kerámiatálakat vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 percig süsd. Ne szárítsd túl, mert akkor oda a szuflé krémessége. A sütőből kivéve várj egy-két percet, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük