Joghurtban pácolt fűszeres csirkeszárnyak: szinte magától leválik a csontról a hús

A joghurtos csirkeszárnyakkal alig van munka: csak pácold be őket, és néhány óra múlva sütőben pirítsd ropogósra.

Csirkeszárnyak joghurtos pácban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyak joghurtos pácban pihentetve is ellenállhatatlanok. Az omlós húst fűszeres kéreg vonja be, amely sütőben sül, és tényleg alig van vele munka, hiszen amíg készül, nyugodtan foglalkozhatsz mással.

Csirkeszárnyak joghurtos pácban

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd be, majd forgasd össze a joghurttal, szórd meg curryporral, pirospaprikával, kurkumával és borssal, reszeld rá a fokhagymagerezdeket, locsold meg olívaolajjal, alaposan keverd össze, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát. A pácolási idő leteltével halászd ki a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékből, helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Ezalatt a páctól kívül ropogós kéreg keletkezik rajta, belül pedig fantasztikusan omlósra sül a hús. Tálald mártogatóssal és sült krumplival.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük