Joghurtban pácolt fűszeres csirkeszárnyak: szinte magától leválik a csontról a hús

A joghurtos csirkeszárnyakkal alig van munka: csak pácold be őket, és néhány óra múlva sütőben pirítsd ropogósra.

Csirkeszárnyak joghurtos pácban

A csirkeszárnyak joghurtos pácban pihentetve is ellenállhatatlanok. Az omlós húst fűszeres kéreg vonja be, amely sütőben sül, és tényleg alig van vele munka, hiszen amíg készül, nyugodtan foglalkozhatsz mással.

Csirkeszárnyak joghurtos pácban

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd be, majd forgasd össze a joghurttal, szórd meg curryporral, pirospaprikával, kurkumával és borssal, reszeld rá a fokhagymagerezdeket, locsold meg olívaolajjal, alaposan keverd össze, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát. A pácolási idő leteltével halászd ki a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékből, helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Ezalatt a páctól kívül ropogós kéreg keletkezik rajta, belül pedig fantasztikusan omlósra sül a hús. Tálald mártogatóssal és sült krumplival.

Próbáld ki mellé a házi mogyorószószt!

Isteni mogyorószósz hús vagy zöldség mellé: grillszezonban nem érdemes kihagyni

Ez az a szósz, amit szinte bármilyen fogással párosíthatsz, az eredmény pedig egy igazi ízorgia lesz. Egy újabb opció a mogyoróvaj felhasználására!

Elolvasom
Ezt is szeretjük