Olcsó, mégis laktató zöldséges csirkesaláta: egy könnyű ebédként is megállja a helyét

A zöldséges csirkesaláta maradék húsból is tökéletes lesz.

Zöldséges csirkesaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár az előző napról maradt csirkemellet is felhasználhatod ehhez a zöldséges salátához, de ugyanolyan finom lesz frissen kisütött húsból is. Nyáron használj hozzá új répát, frissen fejtett zöldborsót. A majonézes saláták elkészítésének egyik titka, hogy miután összeállítottad, hagyd a hűtőben pihenni néhány órát, hogy jól lehűljön.

 

Csirkesaláta zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sült csirkemell
  • 15 dkg kifejtett zöldborsó
  • 4 szem csemegeuborka
  • 2 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 3 nagy evőkanál tejföl
  • 1.5 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a krumplit hámozd meg és kockázd fel, a répát pucold meg, és vágd szeletekre, a zöldborsót fejtsd ki. Sós vízben főzd őket puhára nagyjából negyedóra alatt. Ha elkészültek, szűrd őket le.

 

Ha friss csirkét használsz, kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, kevés olajon süsd fehéredésig. Ha kész sült csirkével dolgozol, csak szeleteld szükség szerint fel. A csemegeuborkát vágd karikákra.

 

Egy nagy salátástálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd forgasd hozzá a húst és a zöldségeket. Szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Vendégeket vársz? Sonkába tekert dinnyeszeleteket is felszolgálhatsz nekik előételként.

Olasz sonkába göngyölt sárgadinnyeszeletek: könnyű, nyári előétel

Olaszországról nemcsak a desszertek, a kávék és az aperitivo jut az eszünkbe, hanem a forró nyári esték kitűnő előételei is. Egyike ezeknek a pármai sonkába tekert sárgadinnye is.

Elolvasom

Kép: DronG / Getty Images

Ezt is szeretjük