Csirkés rizottó sok zöldséggel: akár maradék sült húsból is készítheted

Bár az olaszok előételként eszik a rizottót, a csirkés, zöldséges változat olyan laktató, hogy főfogás is lehet belőle.

Csirkés-zöldséges rizottó receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkés-zöldséges rizottó tökéletes választás, ha könnyű, mégis laktató ételt tennél az asztalra. Felhasználhatod hozzá a maradék sült húst, de gyorsan piríthatsz is csirkemellet. Használj magasabb keményítőtartalmú rizottórizst, ami fokozatosan magába szívja a húslevest és a bort, így krémesebb textúrát eredményez. Érdemes úgy készíteni, mint az olaszok, a fehérbor és a parmezán különlegessé teszi az egyszerű ételt. 

Csirkés, zöldséges rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemellfilé
  • 4 bögre csirkehúsleves
  • 2 bögre rizottórizs
  • 1 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre fehérbor
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db répa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még egy percig. Tedd hozzá a kis kockákra vágott csirkemellet, sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd öt percig. 

 

Rakd hozzá a rizst, és azt is pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a levest, a bort, és többször megkeverve párold. Amikor a rizs félpuha, tedd hozzá a feldarabolt cukkinit, a répát, a borsót és a paradicsomot. Óvatosan forgasd össze, és párold addig, amíg a rizs magába szívja a folyadékot, és minden megpuhul. Végül szórd meg kakukkfűvel és reszelt parmezánnal. 

Izgalmas mexikói rizs: a köret zöldségekkel dúsítva készül

A mexikói rizs zöldségekkel és füstölt paprikával fűszerezve készül, pikáns köret húsok mellé, de önmagában is izgalmas.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük