Csirkés, paradicsomos penne: hétvégi maradék csirkéből

Ha gyorsan szeretnél igazán ütős, laktató főfogást készíteni, ez a csirkés, paradicsomos penne remek választás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha paradicsomos tészta kerül az asztalra, általában senkinek sincsen ellenvetése. Amennyiben van maradék sült húsod a hétvégéről, keverd a tésztába, még laktatóbb lesz. Ha nincs, akkor fél kiló csirkemellet vágj kisebb darabokra, süsd meg kevés olajon, fűszerezd ízlés szerint, és úgy rakd a pennéhez. 

paradicsomos-csirkes-penne

Csirkés, paradicsomos penne

Hozzávalók

  • 50 dkg penne
  • 25 dkg csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Hevíts kevés olívaolajat, és dobd bele a fokhagymát. Süsd pár percig, majd tedd hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Ha koktélparadicsomot használsz, egészbe is mehet hozzá. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és süsd pár percig. Dobd hozzá a sült húst, és azzal is forgasd össze. Végül keverd össze a pennével. Tálaláskor megszórhatod még sajttal és petrezselyemmel is.  

Ezt is szeretjük