Csirkés, paradicsomos penne: hétvégi maradék csirkéből
Ha gyorsan szeretnél igazán ütős, laktató főfogást készíteni, ez a csirkés, paradicsomos penne remek választás.

Csirkés, paradicsomos penne: hétvégi maradék csirkéből
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

Nyárindító epres smoothie: tele vitaminnal, és istenien finom »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha paradicsomos tészta kerül az asztalra, általában senkinek sincsen ellenvetése. Amennyiben van maradék sült húsod a hétvégéről, keverd a tésztába, még laktatóbb lesz. Ha nincs, akkor fél kiló csirkemellet vágj kisebb darabokra, süsd meg kevés olajon, fűszerezd ízlés szerint, és úgy rakd a pennéhez. 

Csirkés, paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 25 dkg csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Hevíts kevés olívaolajat, és dobd bele a fokhagymát. Süsd pár percig, majd tedd hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Ha koktélparadicsomot használsz, egészbe is mehet hozzá. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és süsd pár percig. Dobd hozzá a sült húst, és azzal is forgasd össze. Végül keverd össze a pennével. Tálaláskor megszórhatod még sajttal és petrezselyemmel is.  

Ezt is szeretjük