Fűszeres csirkés-gombás-rizses hús: rókagombával főzve különösen finom

A rizses hús is lehet különleges, ha csirkével és rókagombával készül.

Csirkés-gombás-rizses hús
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rizs mellé tökéletesen passzol szinte bármilyen hús, így a csirke is, amit ha rókagombával együtt készítesz, igazán különleges, laktató fogást kapsz. Ami nem mellékesen tele van értékes rostokkal és fehérjékkel is. 

Csirkés-gombás-rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg rizs
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szárított rókagomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először is a szárított rókagombát áztasd be langyos vízbe egy órán át - ha frissből készíted, akkor használj 20 dekagrammot belőle, ebben az esetben kihagyható az első lépés. Ezután főzd készre a rizst, közben tisztítsd meg a csirkemellett, majd kockázd fel a hagymával egyetemben.

 

Tegyél olajat egy serpenyőbe, vagy ideális esetben egy wokba, majd pirítsd meg a hagymákat és add hozzá a feldarabolt csirkehúst is. Ezután készítsd elő a gombákat, szükség szerint mosd meg, darabod fel őket, és tedd a serpenyőbe.

 

Miután készre főtt a hús, ízlés szerint adj hozzá kakukkfüvet, sót és borsot, és legvégül a rizst is keverd hozzá. 

Olvass tovább, hogy készült a bácskai rizses hús a mama receptje szerint!

Bácskai rizses hús a mama receptje szerint: jó szaftosan az igazi

A hagyományos kedvenc eredetileg sertéshússal készül, de szárnyassal is kipróbálhatod a receptet.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük