Fűszeres csirkés-gombás-rizses hús: rókagombával főzve különösen finom
A rizses hús is lehet különleges, ha csirkével és rókagombával készül.
A rizs mellé tökéletesen passzol szinte bármilyen hús, így a csirke is, amit ha rókagombával együtt készítesz, igazán különleges, laktató fogást kapsz. Ami nem mellékesen tele van értékes rostokkal és fehérjékkel is.
Csirkés-gombás-rizses hús
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg rizs
- 2 darab vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dkg szárított rókagomba
- 2 evőkanál olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Először is a szárított rókagombát áztasd be langyos vízbe egy órán át - ha frissből készíted, akkor használj 20 dekagrammot belőle, ebben az esetben kihagyható az első lépés. Ezután főzd készre a rizst, közben tisztítsd meg a csirkemellett, majd kockázd fel a hagymával egyetemben.
Tegyél olajat egy serpenyőbe, vagy ideális esetben egy wokba, majd pirítsd meg a hagymákat és add hozzá a feldarabolt csirkehúst is. Ezután készítsd elő a gombákat, szükség szerint mosd meg, darabod fel őket, és tedd a serpenyőbe.
Miután készre főtt a hús, ízlés szerint adj hozzá kakukkfüvet, sót és borsot, és legvégül a rizst is keverd hozzá.
Olvass tovább, hogy készült a bácskai rizses hús a mama receptje szerint!
Bácskai rizses hús a mama receptje szerint: jó szaftosan az igazi
A hagyományos kedvenc eredetileg sertéshússal készül, de szárnyassal is kipróbálhatod a receptet.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció