Szaftos, csirkés édesburgonya: laktató egytálétel a sütőből

Két egészséges kedvenc egy tepsiben: a csirkemellből és az édesburgonyából gyors és finom fogást készíthetsz.

Csirkés édesburgonya

Az édesburgonya kitűnő vitamin-, rost- és szénhidrátforrás. Lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Fogyókúra alatt is remek társ. A csirkében pedig rengeteg a fehérje. Ez az egytálétel tehát nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Ha ezt eszed, biztosan nem állsz fel éhesen az asztaltól. 

Csirkés édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg édesburgonya
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, kockázd fel. Az édesburgonyát pucold meg, és vágd azonos nagyságú darabokra. A vöröshagymát is szeleteld fel. Egy tűzálló tálba önts olívaolajat, rakd bele a zöldségeket és a csirkemellet. Sózd, borsozd meg, és forgasd össze.
Locsold meg, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 30-40 percig, majd, amikor már szinte minden puha, és könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.  
Rakott krumplit is készíthetsz édesburgonyából. Így sokkal egészségesebb, és az ízére sem lesz panasz.

Ezt is szeretjük