Szaftos, fűszeres curry csirkemellel és csicseriborsóval: köretre sincs szükség mellé
A szaftos csirkés-csicseriborsós curryben nemcsak az a jó, hogy hihetetlenül finom, hanem az is, hogy bő fél óra alatt az asztalra kerül.

csirkes csicseriborsos curry
beauty and style
Top olvasott cikkek

A curry Indiából eredő, szinte végtelen változatossággal elkészíthető szaftos étel: a fűszeres alapot teheted bármilyen zöldségre, húsra - vagy vegyesen mindkettőre. Ehhez a recepthez semmi olyan összetevőre nem lesz szükséged, amit ne kapnál meg a közeli szupermarketben: ma már a garam masala fűszerkeverék is megtalálható a nagyobb boltok polcain. A megadott mennyiség négy nagy adagra lesz elég.

Csirkés, csicseriborsós curry

Hozzávalók

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3.5 dl csirkealaplé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 doboz konzerv-csicseriborsó
  • 2 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál currypor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál garam masala
  • 1 vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál kardamom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, tedd félre tíz percre. Közben a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a csicseriborsó-konzervet csepegtesd le. Ha a pihentetési idő letelt, egy nagy, vastag aljú serpenyőben kevés olajon pirítsd fehéredésig a csirkekockákat, majd szűrőlapáttal vedd ki őket. Ugyanabban a serpenyőben - szükség esetén még egy kis olaj hozzáadásával - párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a fokhagymát és a fűszereket: a kurkumát, a curryport, a garam masalát és a kardamomot. Kis lángon főzd őket össze egy-két perc alatt, hogy a hagyma átvegye az ízüket. Ekkor tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, reszeld hozzá a gyömbért, öntsd fel alaplével, és tíz percig lefedve gyöngyöztesd. Add hozzá a csicseriborsót és a joghurtot, keverd össze, és további tíz perc alatt főzd össze az ízeket.

Fűszeres ropogtatnivalót is készíthetsz sült csicseriborsóból.

Ezt is szeretjük