Isteni, pikáns csirkenyárs gránátalmás, korianderes kuszkuszsalátával
A könnyed csirkenyárs egyik titka a citrusos pác, amitől omlós, szaftos és igazán nyárias lesz a hús. A kuszkuszsaláta kitűnő választás hozzá.
A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta
Baráti sütögetések nagy kedvencei a különféle csirkenyársak, amiket akár a konyhádban is könnyedén elkészíthetsz. Kánikulában a citrusos ízek kifejezetten jólesnek, így a pácba is bátran tegyél citromot. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz, és még a kisebb csirkemelldarabok sem fognak kiszáradni a sütés során.
Az ízletes csirkenyársak mellé a végtelenségig variálható kuszkuszsaláta is kitűnő választás. Gyors, színes és nagyon ízletes, néhány izgalmas hozzávalótól pedig extra finom lesz. A kuszkusz nagy előnye, hogy kényelmesen elkészítheted, hisz főzni nem, csak forrázni kell.
Könnyed nyári fogás kevés munkával
Az egyszerű, mégis különleges csirkenyárs kuszkuszsalátával akár még a nyári diétába is beilleszthető. Munka kevés van vele, ráadásul hidegen-melegen kitűnő. Ha pedig nem diétázol, egy pohár sör is lecsúszhat mellé.
Csirkenyárs kuszkuszsalátával
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemellfilé
- 2½ citrom leve
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- olívaolaj
- só
- bors
- ½ bögre kuszkusz
- 1 bögre forró víz
- ½ uborka
- 1 gránátalma
- 1 csokor friss menta
- szezámmag
Az elkészítése:
Először állítsd össze a citrusos pácot. Add a két citrom levéhez a reszelt gyömbért, a mézet, a szójaszószt, egy deci olívaolajat, egy teáskanálnyi sót, alaposan keverd össze, majd tedd bele a csíkokra vágott csirkemellfilét, és rakd egy órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a kuszkuszsalátát. A kuszkuszt öntsd fel egy bögre forró vízzel, sózd, keverd el, majd egy tányérral letakarva pihentesd 15 percig.
Miután kihűlt a kuszkusz, add hozzá az apró kockákra vágott uborkát, a gránátalma magjait, valamint a felaprított friss mentát. Locsold meg egy fél citrom levével, egy deci olívaolajjal, majd borsozd, végül könnyedén forgasd össze a hozzávalókat. Tálalásig érdemes hűtőbe rakni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Miután a csirke minimum egy órát állt a pácban, a darabokat fűzd fel a nyársakra, majd kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat süsd hat-hét percig. Közben a maradék páclével érdemes kenegetni, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek. Amikor szép aranybarna lesz a csirke mindkét oldala, vedd le a tűzről, és szórd meg szezámmaggal. Az üde kuszkuszsalátával tálalt citrusos csirkenyársakat melegen és hidegen is fogyaszthatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- mozzarella
Sajtos-paradicsomos Hasselback-csirkemell: így szaftos marad a hús
- csirke
- rozmaring