Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Kerti sütögetés, kis extrával

Ugyan megunhatatlan a kerti grillezések hangulata, de az ízvilágon nem árt néha változtatni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárgabarackmártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője a grillezett húsnak, garantáltan nagy kedvenc lesz, ha kipróbálod.

Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, érdemes pár órára "bepácolni" egy kis sós-mézes-citromos lébe, így igazán omlóssá teheted a húst.

Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • rizs
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 3 darab sárgabarack
  • egy gyömbérgumó
  • fél citrom
  • kukoricakeményítő

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemell grillezése nem lesz bonyolult feladat akkor sem, ha nem vagy a konyha ördöge. Közepes lángon melegíts fel serpenyőben pár csepp olajat - ha szabadtűzön készíted, akkor érdemes a rácsot egy kicsit feljebb húzni, különben nagyon hamar megéghet a hús, a belseje pedig nyersen marad -, és szép lassan pirítsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ezzel megvagy, jöhet a mártás. A lekvárhoz adj egy deci vizet, tedd fel főni, reszelj bele egy nagyon kicsi gyömbért, és cseppents bele a citrom levéből is. A forrás előtt darabold bele a sárgabarackot, ha nem akar sűrűsödni, akkor egy késhegynyi kukoricakeményítővel elérheted a kívánt állagot. Amint ezzel kész vagy, már fogyaszthatod is, rizzsel vagy valamilyen kellemes gyümölcssalátával egyaránt ízleni fog.

Még több grillezhető fogás!

Ha szereted a kerti sütögetések hangulatát, nézz be ide is!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük