Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Kerti sütögetés, kis extrával

Ugyan megunhatatlan a kerti grillezések hangulata, de az ízvilágon nem árt néha változtatni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárgabarackmártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője a grillezett húsnak, garantáltan nagy kedvenc lesz, ha kipróbálod.

Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, érdemes pár órára "bepácolni" egy kis sós-mézes-citromos lébe, így igazán omlóssá teheted a húst.

Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • rizs
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 3 darab sárgabarack
  • egy gyömbérgumó
  • fél citrom
  • kukoricakeményítő

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemell grillezése nem lesz bonyolult feladat akkor sem, ha nem vagy a konyha ördöge. Közepes lángon melegíts fel serpenyőben pár csepp olajat - ha szabadtűzön készíted, akkor érdemes a rácsot egy kicsit feljebb húzni, különben nagyon hamar megéghet a hús, a belseje pedig nyersen marad -, és szép lassan pirítsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ezzel megvagy, jöhet a mártás. A lekvárhoz adj egy deci vizet, tedd fel főni, reszelj bele egy nagyon kicsi gyömbért, és cseppents bele a citrom levéből is. A forrás előtt darabold bele a sárgabarackot, ha nem akar sűrűsödni, akkor egy késhegynyi kukoricakeményítővel elérheted a kívánt állagot. Amint ezzel kész vagy, már fogyaszthatod is, rizzsel vagy valamilyen kellemes gyümölcssalátával egyaránt ízleni fog.

Még több grillezhető fogás!

Ha szereted a kerti sütögetések hangulatát, nézz be ide is!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük