Zöldséges szaftban sült csirkemell sokféle fűszerrel: ezt tényleg jó tunkolni

A sokféle zöldséggel együtt főtt szaftos csirkemell egészséges és laktató fogás.

Csirkemell zöldséges szaftban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges csirkemellben nemcsak az a nagyszerű, hogy finom szaftos, hanem az is, hogy a kedvenceiddel ízesítheted. Tegyél bele paprikát, paradicsomot, cukkinit, és dobd fel sokféle fűszernövénnyel!

Csirkemell zöldséges szaftban

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
  • bors
  • olívaolaj

A zöldséges szafthoz

  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 2.5 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kávéskanál oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg sóval és borsal. Egy tálban keverd össze a lisztet az oregánóval, a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Hempergesd meg a húst ebben a keverékben, és kevés olívaolajon néhány perc alatt süsd a kockákat fehéredésig. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben a vöröshagymát cikkezd fel.

 

Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, hevíts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, szórd meg pirospaprikával és oregánóval, add hozzá a szárított paradicsomot, a felkarikázott kaliforniai paprikát, a kockákra vágott cukkinit és a paradicsompürét, és kevergesd közepes lángon két percig. Ekkor öntsd fel fehérborral, kevergesd további két percig, amíg az alkohol elpárolog, és add hozzá az alaplevet. Ha szükséges, enyhén sózd meg, majd tedd vissza a szószba a csirkehúst, és lefedve főzd össze nagyjából negyedóra alatt.

 

A csirkét és a zöldséget wrapba is töltheted, az így készült ebédet pedig a munkahelyedre is magaddal tudod vinni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük