Zöldséges szaftban sült csirkemell sokféle fűszerrel: ezt tényleg jó tunkolni
A sokféle zöldséggel együtt főtt szaftos csirkemell egészséges és laktató fogás.
A zöldséges csirkemellben nemcsak az a nagyszerű, hogy finom szaftos, hanem az is, hogy a kedvenceiddel ízesítheted. Tegyél bele paprikát, paradicsomot, cukkinit, és dobd fel sokféle fűszernövénnyel!
Csirkemell zöldséges szaftban
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 0.5 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
- olívaolaj
A zöldséges szafthoz
- 15 dkg szárított paradicsom
- 2.5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg sóval és borsal. Egy tálban keverd össze a lisztet az oregánóval, a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Hempergesd meg a húst ebben a keverékben, és kevés olívaolajon néhány perc alatt süsd a kockákat fehéredésig. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben a vöröshagymát cikkezd fel.
Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, hevíts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, szórd meg pirospaprikával és oregánóval, add hozzá a szárított paradicsomot, a felkarikázott kaliforniai paprikát, a kockákra vágott cukkinit és a paradicsompürét, és kevergesd közepes lángon két percig. Ekkor öntsd fel fehérborral, kevergesd további két percig, amíg az alkohol elpárolog, és add hozzá az alaplevet. Ha szükséges, enyhén sózd meg, majd tedd vissza a szószba a csirkehúst, és lefedve főzd össze nagyjából negyedóra alatt.
A csirkét és a zöldséget wrapba is töltheted, az így készült ebédet pedig a munkahelyedre is magaddal tudod vinni.
- cukkini
- fehérbor
- csirkemell
- kaliforniai paprika
- húsételek
- aszalt paradicsom
- csirkemelles-zöldséges ragu
- paradicsompüré
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció