Vajpuhára sült csirkemell lágy sárgabarackmártással: izgalmas fogás kevés munkával

Ha te is azok közül való vagy, akik szeretik a gyümölcs és a hús párosítását, mindenképp készítsd el ezt a puha, szaftos csirkemellet sárgabarackmártással.

Csirkemell sárgabarackmártással
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szezonon kívül befőttből is elkészítheted a sárgabarackmártással tálalt csirkemellet, de nyáron mindenképp friss gyümölcsöt használj hozzá. A mézédes, zamatos sárgabarack nagyon jól megy húshoz, főleg, ha előtte illatos mártást főzöl belőle.

Csirkemell sárgabarackmártással

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg sárgabarack
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy darabba, sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. Közben a sárgabarackot vágd félbe, magozd ki, mosd meg. A mézet alacsony lángon melegítsd fel, add hozzá az almaecetet, a szójaszószt, sót, borsot, és ha szereted, egy kis chilit. Add hozzá a barackot, és főzd öt percig, de vigyázz, ne essen szét, csak puhuljon. A keményítőt keverd el fél deci hideg vízben, és sűrítsd be vele a mártást. A csirkemellet tapadásmentes serpenyőben süsd fehéredésig, majd öntsd alá a bort, fedd le, és nagyjából tíz perc alatt kis lángon párold teljesen puhára. Tálaláskor kanalazd a szószt a hússzeletek mellé vagy a tetejükre.

Selymes sárgabarack-krémleves lágy görög joghurttal

Bár a sárgabarackról - hacsak nem eszem meg azonnal - leginkább a lekvár jut eszembe, ebben a kánikulában minden gyümölcsből legszívesebben jéghideg krémlevest készítenék. 

Elolvasom
Ezt is szeretjük