Vajpuhára sült csirkemell lágy sárgabarackmártással: izgalmas fogás kevés munkával
Ha te is azok közül való vagy, akik szeretik a gyümölcs és a hús párosítását, mindenképp készítsd el ezt a puha, szaftos csirkemellet sárgabarackmártással.

- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Szezonon kívül befőttből is elkészítheted a sárgabarackmártással tálalt csirkemellet, de nyáron mindenképp friss gyümölcsöt használj hozzá. A mézédes, zamatos sárgabarack nagyon jól megy húshoz, főleg, ha előtte illatos mártást főzöl belőle.
Csirkemell sárgabarackmártással
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg sárgabarack
- 3 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkemellet vágd négy darabba, sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. Közben a sárgabarackot vágd félbe, magozd ki, mosd meg. A mézet alacsony lángon melegítsd fel, add hozzá az almaecetet, a szójaszószt, sót, borsot, és ha szereted, egy kis chilit. Add hozzá a barackot, és főzd öt percig, de vigyázz, ne essen szét, csak puhuljon. A keményítőt keverd el fél deci hideg vízben, és sűrítsd be vele a mártást. A csirkemellet tapadásmentes serpenyőben süsd fehéredésig, majd öntsd alá a bort, fedd le, és nagyjából tíz perc alatt kis lángon párold teljesen puhára. Tálaláskor kanalazd a szószt a hússzeletek mellé vagy a tetejükre.
Sárgabarackból hideg krémlevest is készíthetsz: az édeskés fogás akár desszertnek is tökéletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept