Omlósra sült csirkemell paradicsomos szaftban: ezt add még hozzá, hogy igazán krémes legyen

Ezzel a szaftos paradicsomos csirkemellel alig van munka: nézd meg, mitől lesz igazán finom a szaftja!

Csirkemell paradicsomszószban

A vajpuha paradicsomos csirkemell titka, hogy a szaftjába a paradicsomkonzerv mellé még mascarpone is kerül. Az ízeket kakukkfű teszi teljessé: hacsak teheted, friss ágakat dobj a tepsibe. Az így kapott ebéd egy egyszerűen elkészülő, mégis mennyei olaszos fogás.

Csirkemell paradicsomszószban

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket szeleteld fel. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és fél órára tedd félre. A pihentetési idő leteltével serpenyőben piríts mindkét oldalára kérget. Az elősütött szeleteket pakold egy tepsibe.

 

Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát is, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd és borsozd meg, tegyél mellé friss kakukkfüvet, kis lángon főzd negyedóra alatt sűrűre. Amikor besűrűsödött, keverd bele a mascarponét, és öntsd fel tejszínnel. Kanalazd az egészet a tepsiben várakozó csirkére, takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd puhára.

A mascarponét édességekhez is gyakran használják: ennek a pohárdesszertnek is ez az alapja.

Üvegbe zárt epres sajttorta: pillanatok alatt, sütés nélkül készül

A szépséges desszert megalkotása gyerekjáték, mely baráti összejövetelekre tökéletes, és még piknikre is könnyen elcsomagolható.

Elolvasom

Kép: Tatiana Volgutova / Getty Images

Ezt is szeretjük