Omlós csirkemell színes paprikás-paradicsomos szaftban: csípős chiliszósszal a legfinomabb
Ezt a paprikás, paradicsomos szaftban sült csirkemellet csípős szósz teszi igazán pikánssá.

paprikas paradicsomos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Louisiana módra készített csirkének is nevezik a pikáns szaftban sült húst, amelyet tabasco vagy más csípős szósszal tehetsz igazán tüzessé. Készítheted csirkemellel vagy csontos felsőcombbal is: ez utóbbi esetben a főzési idő kicsit hosszabb lesz.

Csirkemell paradicsomos-paprikás szószban

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg hámozott darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 kaliforniai paprika
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.25 teáskanál tabasco szósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. Egy nagyobb serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, közepes lángon süsd benne fehéredésig a hús mindkét oldalát, majd szedd ki őket. A hagymát aprítsd fel, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke sült, öt perc alatt párold puhára. Nyomd bele a fokhagymagerezdet, add hozzá a lisztet, és így pirítsd egy percig. Ekkor vedd le a tűzről, keverd bele a paradicsomkonzervet, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a tabasco szószt, pakold vissza a serpenyőbe a csirkét, és kis lángon kezdd el összefőzni. Közben a kaliforniai paprikákat vágd kis kockákra, öntsd a rotyogó szószba, és 25 perc alatt főzd össze az egészet. A végén szórd meg apróra vágott snidlinggel.

A csirkemellet igazán változatos formákban készítheted el: mandulás bundába forgatva egyszerűen ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük