Fűszeres palacsintabundában sült csirkemell
Kívül ropogós, belül puha
Újíts egy kicsit, és bújtasd palacsintatésztába a csirkemellet.

Fűszeres palacsintabundában sült csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogós, kellemesen átsült, pikáns húsra képtelenség nemet mondani. A csirkemell palacsintabundában változatosan elkészíthető fogás, a tésztához keverhetsz sajtot, mindenféle magvat. Érdemes különféle fűszerkeverékekkel kipróbálni, így egy kicsit mindig más ízű ételt tehetsz az asztalra.

Csirkemell palacsintabundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1,2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszersó
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bundához öntsd egy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral, keverd hozzá a tojást és a tejet. Ízesítsd fűszersóval, borssal, nyomd hozzá a fokhagymát. Akkor jó a massza, ha homogén, és a sűrűsége a palacsintáéhoz hasonló. Sűríteni liszttel, hígítani pedig szénsavas vízzel vagy tejjel tudod.

A csirkemellet mosd meg, vágd vékony szeletekre, és mártsd a palacsintatésztába. Rakd bő, forró olajba, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Közben csökkentsd a hőfokot, nehogy kívülről megégjen, a belseje pedig nyers maradjon. Arra is ügyelj, hogy amikor átfordítod, ne sérüljön a bunda. Ha leragad, lapáttal nyúlj alá. A kész húst szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.

Ezt is szeretjük