Fűszeres palacsintabundában sült csirkemell
Újíts egy kicsit, és bújtasd palacsintatésztába a csirkemellet.
A ropogós, kellemesen átsült, pikáns húsra képtelenség nemet mondani. A csirkemell palacsintabundában változatosan elkészíthető fogás, a tésztához keverhetsz sajtot, mindenféle magvat. Érdemes különféle fűszerkeverékekkel kipróbálni, így egy kicsit mindig más ízű ételt tehetsz az asztalra.

Csirkemell palacsintabundában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg liszt
- 2 dl olaj
- 1,2 dl tej
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszersó
- 1 kávéskanál sütőpor
- bors
Elkészítés:
A bundához öntsd egy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral, keverd hozzá a tojást és a tejet. Ízesítsd fűszersóval, borssal, nyomd hozzá a fokhagymát. Akkor jó a massza, ha homogén, és a sűrűsége a palacsintáéhoz hasonló. Sűríteni liszttel, hígítani pedig szénsavas vízzel vagy tejjel tudod.
A csirkemellet mosd meg, vágd vékony szeletekre, és mártsd a palacsintatésztába. Rakd bő, forró olajba, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Közben csökkentsd a hőfokot, nehogy kívülről megégjen, a belseje pedig nyers maradjon. Arra is ügyelj, hogy amikor átfordítod, ne sérüljön a bunda. Ha leragad, lapáttal nyúlj alá. A kész húst szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.
