Egyserpenyős csirkemell karamellizált hagymával: omlós, szaftos főfogás
A csirkemellből és néhány egyszerű hozzávalóból fejedelmi ebédet dobhatsz össze, és nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened.

csirkemell-karamellizalt-hagymaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne készítsd mindig ugyanúgy a csirkemellet, ennek az újításnak mindenki örülni fog! Az édeskés karamellizált hagyma csodás ízt ad a húsnak, a bortól pedig még omlósabbá válik. Így ráadásul nem fog kiszáradni a sütőben. Az ételt egyetlen edényben elkészítheted, így a mosogatás sem esik majd nehezedre. 

Csirkemell karamellizált hagymával

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 2 fb vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, és rakd bele a karikákra vágott hagymát. Pirítsd 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor már szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. A csirkemellet tisztítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, és forgasd kevés lisztbe. A visszamaradt zsiradékon süsd oldalankét két-két percig. 

A serpenyőbe öntsd bele a bort, tedd a csirke köré a hagymát, a rozmaringot, szórd meg a húst sajttal, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 percig. Ha a csirke puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.
A csirkemellhez még több friss zöldséget is rakhatsz, így is laktató és ízletes ebéd lesz.

Ezt is szeretjük