Joghurtos pácban érlelt omlós csirkemell: nem lehet abbahagyni, olyan finom
A joghurtos pác ellenállhatatlanul omlóssá varázsolja a csirkemellet.

A kicsit száraz csirkemellnek nagyon jót tesz, ha valamilyen finom, fűszeres pácban érleled sütés előtt néhány órát, ettől ugyanis szaftos és omlós lesz. A joghurtos páchoz jól mennek a zöldfűszerek és a fokhagyma. Salátával vagy grillezett zöldségekkel tálalva is alakbarát fogás.
Csirkemell joghurtos pácban receptje
Hozzávalók
- 60 dkg filézett csirkemell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 0.5 csokor aprított petrezselyem
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és dörzsölt be sóval. A joghurtot keverd össze az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a zöldfűszerekkel. Ezzel a páccal öntsd nyakon a hússzeleteket, és tartsd a hűtőben néhány órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyod a keverékben.
Sütéskor vedd ki a pácléből a húsokat, helyezd egymás mellé tűzálló tálba, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd meg. Szabad tűzön, grillrácsra helyezve, néhányszor megforgatva is kisütheted őket.
Tálald bármilyen zöldségkörettel, különösen jól megy hozzá a chilis-lime-os kukoricasaláta.