Karácsonyi csirkemell aszalt szilvával töltve: így készítve nem szárad ki
Az aszalt szilva hamisítatlan karácsonyi étel: töltsd most csirkemellbe!

Puha csirkemellszeletetek baconbe tekerve, a közepükben pármai sonka és vörösboros aszalt szilva: ilyen a tökéletes ünnepi főfogás. Sokat nem kell vele bajlódni, a baconnek köszönhetően pedig kiszáradni sem fog. Jól mennek hozzá a majonézes saláták.
Csirkemell aszalt szilvával töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 30 dkg aszalt szilva
- 8 szelet bacon
- 8 szelet pármai sonka
- 2 dl vörösbor
- 2 szál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az aszalt szilvát előző este áztasd vörösborba. Másnap szűrd le, de a bort ne öntsd ki.
A csirkemellből vágj nyolc, tenyérnyi szeletet. Enyhén klopfold ki őket, de vigyázz, ki ne lyukadjanak. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és kend meg vékonyan olívaolajjal. Tedd őket félre egy órára.
A pihentetett csirkemelleket terítsd ki. Mindegyikre helyezz egy-egy szelet sonkát, néhány szem aszalt szilvát, és csavard fel őket. Rögzítsd hústűvel, és tekerj köréjük egy-egy szelet bacont. Egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal, és helyezd bele a hústekercseket. Szórj mellé friss kakukkfüvet, önts mellé egy decit a borból, amelyben a szilva ázott, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 30 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről. A sütő hőmérsékletét csavard fel 210 fokra, és 10 perc alatt pirítsd meg a bacont.
Foszlós mákos babka bejgli helyett: ennél nem baj, ha látszik a töltelék
Foszlós, vajas tészta és gazdag, mákos töltelék: ez a babka, az izraeli fonott kalács, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
ElolvasomKép: gbh007 / Getty Images