Puha és omlós ananászos csirkemell: ellenállhatatlan ízkavalkád a sütőből

Az ananászos csirkemell könnyű, viszonylag olcsó, és kezdőknek is sikerélményt ad.

Csirkemell ananásszal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ananászos csirkemellel biztos, hogy találkoztál már akkor, ha szereted a gyümölccsel együtt készült húsokat. Használj hozzá körszeletes konzervananászt! Ehhez az ételhez is jól megy a friss rozmaring: ha nevelgetsz ilyet a kertben vagy a konyhaablakban, juttass belőle a hús mellé is.

Csirkemell ananásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 szál rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, kevés szerecsendióval, majd locsold meg őket olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A húsok mellé pakolj egész rozmaringágakat, a darabok tetejére pedig tegyél egy-egy szelet ananászt. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd őket puhára.

Az ananász köretként is megállja a helyét: készítsd el különleges módon grillezve!

Whiskyvel karamellizált ananász: édes köret grillhúsok mellé

Ha szereted az ananászt, és kipróbálnál egy új receptet a hétvégi grillpartin, itt a remek alkalom!

Elolvasom

Kép: Ezumelmages / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük