Puha és omlós ananászos csirkemell: ellenállhatatlan ízkavalkád a sütőből
Az ananászos csirkemell könnyű, viszonylag olcsó, és kezdőknek is sikerélményt ad.
Az ananászos csirkemellel biztos, hogy találkoztál már akkor, ha szereted a gyümölccsel együtt készült húsokat. Használj hozzá körszeletes konzervananászt! Ehhez az ételhez is jól megy a friss rozmaring: ha nevelgetsz ilyet a kertben vagy a konyhaablakban, juttass belőle a hús mellé is.
Csirkemell ananásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 3 szál rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, kevés szerecsendióval, majd locsold meg őket olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A húsok mellé pakolj egész rozmaringágakat, a darabok tetejére pedig tegyél egy-egy szelet ananászt. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd őket puhára.
Az ananász köretként is megállja a helyét: készítsd el különleges módon grillezve!
Whiskyvel karamellizált ananász: édes köret grillhúsok mellé
Ha szereted az ananászt, és kipróbálnál egy új receptet a hétvégi grillpartin, itt a remek alkalom!
ElolvasomKép: Ezumelmages / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció