Ropogós csirkefalatok fűszeres bundában
A ropogós bundában sült csirkemelldarabok remek vendégvárók, de egy sima ebédnek is tökéletesek, vagy salátához is jók.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.

A tejes fürdőt kihagyhatod, ha sürgős főzhetnéked van, de jót tesz a hús állagának és ízének is, így, ha teheted, ejtsd meg!

Ropogós csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.

Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.

Finomságok ropogós bundában

A rántott fogásoknak nagyon kevesen tudnak ellenállni, készítsd őket minél változatosabban!

A tökéletes panír nyomában

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük