Ropogós csirkefalatok fűszeres bundában

A ropogós bundában sült csirkemelldarabok remek vendégvárók, de egy sima ebédnek is tökéletesek, vagy salátához is jók.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.

A tejes fürdőt kihagyhatod, ha sürgős főzhetnéked van, de jót tesz a hús állagának és ízének is, így, ha teheted, ejtsd meg!

Ropogós csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.

Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.

Finomságok ropogós bundában

A rántott fogásoknak nagyon kevesen tudnak ellenállni, készítsd őket minél változatosabban!

A tökéletes panír nyomában

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük