Házi pácban érlelt, ropogós csirkecomb zöldségágyon: egyszerre sül a köret és a hús
Ha a fűszeres, zöldségágyon sült csirkecombot választod főfogásnak, nem kell sokáig a tepsi mellett ácsorognod.
Csirkecombból könnyen készíthetsz ízgazdag, laktató ebédet vagy vacsorát. A legegyszerűbb, ha idényzöldségeket is szórsz a hús mellé, így nem kell köretet készítened. A lényeg, hogy a combok jól átsüljenek. Sütés közben locsolgasd, hogy ne száradjanak ki. Hagyd bátran órákig a pácban, hogy a hús még omlósabb legyen.
Csirkecomb zöldségágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 2 db lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot nézd át, ha szükséges, a maradék szőröket, tollakat távolítsd el. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, és kend be vele a combokat. Fedd le, majd rakd a hűtőbe legalább fél órára, de érdemes hosszabb ideig, akár egy éjszakán át pácolni.
Rendezd a csirkecombokat egy tűzálló tálba vagy tepsibe a bőrös oldalukkal felfelé. Rakd melléjük a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és cukkinit, a koktélparadicsomot, majd öntsd le a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon lefóliázva süsd 25 percig, majd fordítsd át a húst. Locsold meg, és süsd még 25-30 percig. A sütési idő vége felé vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha belül puha, kívül pedig szép piros, ropogós.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció