Vajas szószban sült, ropogós csirkecombok: a mártás egyszerűen mennyei

A vajas szószban sült, ropogós csirkecomboknak senki sem tud ellenállni.

Csirkecomb vajas szószban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs finomabb a ropogós csirkecomboknál, amelyekhez a vajas szósz is nagyon jól megy. Az omlósra sült hús szinte leválik a csontról. Egy kevés citromlé és citromhéj kellemesen savanykás csavart ad a mártásnak. A húsra érdemes kérget pirítani, így benne maradnak sütés közben az értékes nedvek.

Csirkecomb vajas szószban

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 2.5 dl alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, dörzsöld be őket sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amikor a pácolási idő letelt, a vaj nagyjából egyharmadát olvaszd fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a csirkecombokra. Ezután helyezd el őket egy tepsiben. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke pirult, olvaszd fel a maradék vajat is. Dobd rá a felaprított fokhagymát és a reszelt citromhéjat, pirítsd egy percig, majd öntsd fel a borral, az alaplével és a citromlével. Forrald össze az egészet, majd öntsd a mártást a csirkecombokra. Alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

A fehérbor sokféle ételt dob fel: a zöldfűszeres sajtkrémlevesnek is kellemes aromát ad.

Ezt is szeretjük