Vajas szószban sült, ropogós csirkecombok: a mártás egyszerűen mennyei

A vajas szószban sült, ropogós csirkecomboknak senki sem tud ellenállni.

vajas szoszban csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs finomabb a ropogós csirkecomboknál, amelyekhez a vajas szósz is nagyon jól megy. Az omlósra sült hús szinte leválik a csontról. Egy kevés citromlé és citromhéj kellemesen savanykás csavart ad a mártásnak. A húsra érdemes kérget pirítani, így benne maradnak sütés közben az értékes nedvek.

Csirkecomb vajas szószban

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 2.5 dl alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, dörzsöld be őket sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amikor a pácolási idő letelt, a vaj nagyjából egyharmadát olvaszd fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a csirkecombokra. Ezután helyezd el őket egy tepsiben. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke pirult, olvaszd fel a maradék vajat is. Dobd rá a felaprított fokhagymát és a reszelt citromhéjat, pirítsd egy percig, majd öntsd fel a borral, az alaplével és a citromlével. Forrald össze az egészet, majd öntsd a mártást a csirkecombokra. Alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

A fehérbor sokféle ételt dob fel: a zöldfűszeres sajtkrémlevesnek is kellemes aromát ad.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük