Vajas szószban sült, ropogós csirkecombok: a mártás egyszerűen mennyei
A vajas szószban sült, ropogós csirkecomboknak senki sem tud ellenállni.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Nincs finomabb a ropogós csirkecomboknál, amelyekhez a vajas szósz is nagyon jól megy. Az omlósra sült hús szinte leválik a csontról. Egy kevés citromlé és citromhéj kellemesen savanykás csavart ad a mártásnak. A húsra érdemes kérget pirítani, így benne maradnak sütés közben az értékes nedvek.
Csirkecomb vajas szószban
Hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 4 egész csirkecomb
- 2.5 dl alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, dörzsöld be őket sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amikor a pácolási idő letelt, a vaj nagyjából egyharmadát olvaszd fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a csirkecombokra. Ezután helyezd el őket egy tepsiben. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke pirult, olvaszd fel a maradék vajat is. Dobd rá a felaprított fokhagymát és a reszelt citromhéjat, pirítsd egy percig, majd öntsd fel a borral, az alaplével és a citromlével. Forrald össze az egészet, majd öntsd a mártást a csirkecombokra. Alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
A fehérbor sokféle ételt dob fel: a zöldfűszeres sajtkrémlevesnek is kellemes aromát ad.
Még több recept