Ropogós rozmaringos csirkecomb vele sült almával: csak pakolj mindent a sütőbe
Ha szereted a fűszeres csirkecombot, legközelebb dobj be mellé a sütőbe almát is!
Ez az egyik legjobb gyümölcs-hús kombináció! A csirkecomb az almától még különlegesebb és zamatosabb lesz. Ha szívesen kísérletezel, tálald fűszeres, fahéjas rizzsel, nagyon illik hozzá. Ha mégis a hagyományos köret mellett döntenél, rakj a tepsibe krumplit is.

Csirkecomb sült almával
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirkecomb
- 2 db alma
- 2 ág rozmaring
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, törölgesd át papírtörlővel, majd jól dörzsöld be fokhagymával, sóval, borssal. Óvatosan nyúlj be a bőr alá is. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.
Rendezd a combokat egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakj melléjük gerezdekre vágott almát. Halmozz a hús tetejére vöröshagymát, rozmaringot, és önts alá kevés vizet vagy bort. Fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg 45-60 perc alatt. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, biztosan elkészült. Amennyiben szükséges, magasabb hőfokon, fólia nélkül pirítsd még kicsit.
