Fűszeres csirkecomb corn flakes bundában: nem lesz olajszag, ha sütőben sütöd
Ha igazán ropogós csirkecombra vágysz, a corn flakes a tökéletes megoldás. Ráadásul nem tocsog a hús az olajban.

csirkecomb-corn-flakes-bundaban-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az újítás kifejezetten jót tesz a csirkének, míg kívül ropogósra sül, belül finom, szaftos marad a hús. Érdemes a combok mellett a lisztet vagy a kukoricapelyhet is fűszerezni a még ízletesebb végeredményért. Kevésbé hizlal, mint az olajban sült változat. 

Csirkecomb corn flakes bundában

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 bögre corn falkes
  • 0.5 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekevert tojásba. Végül fedd be a corn flaksszel, az ujjaddal nyomkodd is rá egy kicsit, hogy jól megtapadjanak a kukoricapelyhek.
 

Rendezd a csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsire, és spricceld meg olívaolajjal. Süsd 180 fokon körülbelül 45-55 percig, amíg a bunda ropogós és aranyszínű, a hús puha nem lesz. 
Még több izgalmas panírt kipróbálnál?  Innen biztosan tudsz választani az ízlésednek megfelelőt. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük