Fűszeres csirkecomb corn flakes bundában: nem lesz olajszag, ha sütőben sütöd
Ha igazán ropogós csirkecombra vágysz, a corn flakes a tökéletes megoldás. Ráadásul nem tocsog a hús az olajban.

csirkecomb-corn-flakes-bundaban-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az újítás kifejezetten jót tesz a csirkének, míg kívül ropogósra sül, belül finom, szaftos marad a hús. Érdemes a combok mellett a lisztet vagy a kukoricapelyhet is fűszerezni a még ízletesebb végeredményért. Kevésbé hizlal, mint az olajban sült változat. 

Csirkecomb corn flakes bundában

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 bögre corn falkes
  • 0.5 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekevert tojásba. Végül fedd be a corn flaksszel, az ujjaddal nyomkodd is rá egy kicsit, hogy jól megtapadjanak a kukoricapelyhek.
 

Rendezd a csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsire, és spricceld meg olívaolajjal. Süsd 180 fokon körülbelül 45-55 percig, amíg a bunda ropogós és aranyszínű, a hús puha nem lesz. 
Még több izgalmas panírt kipróbálnál?  Innen biztosan tudsz választani az ízlésednek megfelelőt. 

Ezt is szeretjük