Fűszeres csirkecomb corn flakes bundában: nem lesz olajszag, ha sütőben sütöd
Ha igazán ropogós csirkecombra vágysz, a corn flakes a tökéletes megoldás. Ráadásul nem tocsog a hús az olajban.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Ez az újítás kifejezetten jót tesz a csirkének, míg kívül ropogósra sül, belül finom, szaftos marad a hús. Érdemes a combok mellett a lisztet vagy a kukoricapelyhet is fűszerezni a még ízletesebb végeredményért. Kevésbé hizlal, mint az olajban sült változat.
Csirkecomb corn flakes bundában
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 2 bögre corn falkes
- 0.5 bögre liszt
- 2 db tojás
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál oregánó
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekevert tojásba. Végül fedd be a corn flaksszel, az ujjaddal nyomkodd is rá egy kicsit, hogy jól megtapadjanak a kukoricapelyhek.
Rendezd a csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsire, és spricceld meg olívaolajjal. Süsd 180 fokon körülbelül 45-55 percig, amíg a bunda ropogós és aranyszínű, a hús puha nem lesz.
Még több izgalmas panírt kipróbálnál? Innen biztosan tudsz választani az ízlésednek megfelelőt.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept