Citromos pácban érlelt sült csirkecombok: grillen és sütőben is megsütheted

A csirkecombokhoz remekül megy a fűszeres, citromos páclé. Legjobb, ha sütés előtt néhány órával bekened vele, és hagyod, hogy az ízek átjárják a húst.

citromos pacban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár a konyhai sütőben, akár szabad téren, grillrácson sütöd, a citromos pác mindenhogy feldobja a szaftos, puha csirkecombot. A Cayenne-bors kellően, de nem túlzottan csípős ízt is ad neki. Ha sütőben készíted, néhány ág friss rozmaringot is dobhatsz mellé.

Csirkecomb citromos pácban receptje

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálkában keverd el az olívaolajat a citrom átszűrt levével, a Cayenne-borssal, az őrölt gyömbérrel és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. Ezzel a keverékkel kend be a húsokat, és hűtőben pihentesd néhány órát.

Ha a pácolási idő letelt, 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva vagy szabad tűzön időnként megforgatva süsd omlósra és ropogósra a csirkecombokat. Ha sütőben készíted, dobj mellé a tepsibe néhány friss rozmaringágat is.
Fogyasztáskor dobd fel grillezett hagymakarikákkal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük