Citromos pácban érlelt sült csirkecombok: grillen és sütőben is megsütheted
A csirkecombokhoz remekül megy a fűszeres, citromos páclé. Legjobb, ha sütés előtt néhány órával bekened vele, és hagyod, hogy az ízek átjárják a húst.
Akár a konyhai sütőben, akár szabad téren, grillrácson sütöd, a citromos pác mindenhogy feldobja a szaftos, puha csirkecombot. A Cayenne-bors kellően, de nem túlzottan csípős ízt is ad neki. Ha sütőben készíted, néhány ág friss rozmaringot is dobhatsz mellé.
Csirkecomb citromos pácban receptje
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálkában keverd el az olívaolajat a citrom átszűrt levével, a Cayenne-borssal, az őrölt gyömbérrel és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. Ezzel a keverékkel kend be a húsokat, és hűtőben pihentesd néhány órát.
Ha a pácolási idő letelt, 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva vagy szabad tűzön időnként megforgatva süsd omlósra és ropogósra a csirkecombokat. Ha sütőben készíted, dobj mellé a tepsibe néhány friss rozmaringágat is.
Fogyasztáskor dobd fel grillezett hagymakarikákkal.
- csirkecomb
- húsételek
- sült csirkecomb
- grillezett csirkecomb
- grillezett citromos-fűszeres csirke
- citromos csirke
- Recept
Még több recept