Így lesz puha és tökéletes a sült csirke, ha sütőzacskóban sütöd
Plusz zsiradék nélkül is fantasztikus sült csirkét tálalhatsz, ha sütőzacskóban sütöd. Ráadásul az ízek még jobban összeérnek.

Ha nem szeretnéd, hogy olajban tocsogjon a csirke, süsd sütőzacskóban! Mivel a hús levet ereszt, nem kell aggódnod, hogy kiszárad sütés közben. Ha igazán egészségesen ennéd, zöldségkörettel kínáld, annak hozzávalóit pedig a hússal együtt megsütheted a zacskóban.
Csirke sütőzacskóban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirke
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A húst öblítsd le, és alaposan sózd be. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, mustárral és bazsalikommal, majd dörzsöld be vele a csirkét. Rakd sütőzacskóba, jól zárd le, és szurkáld meg néhány helyen. Ne rázd össze, mert a zacskó könnyen elszakadhat.
Tedd tepsibe, majd told előmelegített sütőbe, és süsd a húst 170 fokon. Ha egész csirkét tettél bele, a sütési idő körülbelül másfél óra. A húsdarabok pedig 40-50 perc alatt megpuhulnak. Amikor már könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, biztosan átsült. Ha ropogósan szereted a húst, vágd fel a zacskót, és pirítsd meg pár perc alatt kicsit magasabb hőfokon. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki.
A fokhagymás csirkéért is mindenki odavan, aki megkóstolja. Az íze és az illata is nagyon csábító.