Így lesz puha és tökéletes a sült csirke, ha sütőzacskóban sütöd
Plusz zsiradék nélkül is fantasztikus sült csirkét tálalhatsz, ha sütőzacskóban sütöd. Ráadásul az ízek még jobban összeérnek.

sult-csirke-sutozacskoban
Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem szeretnéd, hogy olajban tocsogjon a csirke, süsd sütőzacskóban! Mivel a hús levet ereszt, nem kell aggódnod, hogy kiszárad sütés közben. Ha igazán egészségesen ennéd, zöldségkörettel kínáld, annak hozzávalóit pedig a hússal együtt megsütheted a zacskóban.

Csirke sütőzacskóban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és alaposan sózd be. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, mustárral és bazsalikommal, majd dörzsöld be vele a csirkét. Rakd sütőzacskóba, jól zárd le, és szurkáld meg néhány helyen. Ne rázd össze, mert a zacskó könnyen elszakadhat.
Tedd tepsibe, majd told előmelegített sütőbe, és süsd a húst 170 fokon. Ha egész csirkét tettél bele, a sütési idő körülbelül másfél óra. A húsdarabok pedig 40-50 perc alatt megpuhulnak. Amikor már könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, biztosan átsült. Ha ropogósan szereted a húst, vágd fel a zacskót, és pirítsd meg pár perc alatt kicsit magasabb hőfokon. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki.

A fokhagymás csirkéért is mindenki odavan, aki megkóstolja. Az íze és az illata is nagyon csábító.

Ezt is szeretjük