Ujjszopogatós, ropogós csirkeszárnyak házi pácban érlelve - Grillen és sütőben is elkészítheted
Hozd ki a legtöbbet a csirkeszárnyból! A mázas hús szinte szétolvad a szádban.
Ha szeretnél kevés pénzből villantós ételt készíteni, akkor ez a te recepted! A bolti pác helyett dobd össze saját magad a fűszeres keveréket. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús minél jobban magába szívja a fűszereket. Csak ezért a fogásért is megéri elővenni a grillt. A gyorsan elkészíthető finomság nyár esti baráti összejövetelekhez kiváló.

Csirkeszárnyak házi pácban
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 4 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A végeket vagdosd le, ha szeretnéd, a forgóknál éles késsel kettévághatod. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit, tehát a ketchupot, a cukrot, a szójaszószt, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát.
Forgasd a szárnyakat a masszába. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer, és tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, de hosszabb ideig is pihentetheted a pácban. Pakold a szárnyakat grillrácsra, majd süsd oldalanként nyolc-tíz percig. Többször forgasd a húst, hogy egyenletesen piruljon. Ha sütőbe tennéd a szárnyakat, 180 fokon 30-40 percig süsd. Mikor már szép pirosak, és illatoznak, vedd ki a sütőből.
