
4 tűzforró és pikáns finomság
A csípős ételek nemcsak az emésztésednek tesznek jót - kis mennyiségben fogyasztva -, de afrodiziákumnak is beillenek.

Pikáns mézes csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konyhakész csirke
- 4 evőkanál olaj
- 3 rozmaringágacska
- só
- bors
A pácléhez:
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- csipetnyi őrölt rozmaring
- késhegynyi cayenne-i bors
A csirkét vágd ketté a gerince mentén konyhai ollóval, majd terítsd szét, és kissé veregesd ki, hogy le tudd fektetni szétnyitva.
Sózd, borsozd, majd pihentesd, amíg elkészül a páclé. Keverd össze a mustárt az olajjal, a porított rozmaringgal, a mézzel, a cayenne-i borssal, és az egészet kend a csirkére mindkét oldalán. Felhevített olajon süsd elő a húst, majd rakd tepsibe, tedd mellé a rozmaringágacskákat, és magas fokozaton 25 percig süsd a sütőben. Közben locsolgasd az elősütésből származó olajjal, és félidőben fordítsd meg. Újra kenegesd meg a páclével, és süsd pirosra. A sütésnél vigyázni kell, nehogy a kéreg a húsra égjen, mert élvezhetetlenné válik. A hőmérsékletet vedd lejjebb, végül a sütés befejeztével hagyd pihenni a csirkét kinyitott sütőajtónál 10 percig.
Kókuszos-chilis csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecombfilé
- 1,5 dl forró tyúkhúsleves
- 3 dkg kókuszkrém - ázsiai élelmiszerboltokban kapható
- 2 piros chilipaprika
- 4 újhagyma
- 4 evőkanál mogyoróvaj
- 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
A chilit aprítsd fel, az újhagymát karikázd fel vékonyan. Öntsd a tyúkhúslevest egy tálba, és keverd hozzá a kókuszkrémet, amíg fel nem oldódik benne. A csirkehúst forró olajban pirítsd aranybarnára. Add hozzá a chilit és az újhagymát, majd süsd együtt pár percig. Keverd hozzá a tyúkhúslevest, a mogyoróvajat, a zöldcitrom héját és levét, és forrald lassú tűzön 5 percig. Főtt rizzsel tálald. Díszítéshez használhatsz chilipaprikát és újhagymát.
Pikáns serpenyős csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 8 apró hagyma
- 1-1 piros- és zöldpaprika
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 zöld chilipaprika
- 3 evőkanál szezámolaj
- 2,5 cm-es gyömbér
- 2 evőkanál darált mandula
- 5 dkg kókuszkrém
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
- bors
A húst forró olajban, sóval és borssal befűszerezve, nagy lángon süsd négy percig. A hagymát, a fokhagymát és a chilit aprítsd fel, a gyömbért reszeld le, majd süsd további két percig. Keverd hozzá a feldarabolt paprikát és a felszeletelt cukkinit, és süsd még egy percig. A maradék hozzávalót is keverd hozzá, ízlés szerint fűszerezd meg, és még egy percig, állandó kevergetés mellett pirítsd kis lángon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Chilis forró csokoládé
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg étcsokoládé, minimum 50%-os kakaótartalommal
- 1 dl víz
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 chili
A csokoládét törd apró darabokra, a chilit aprítsd fel. A csokoládét tedd vízfürdő fölé, és főzd össze egy dl vízzel. Ha megolvadt, adj hozzá még pár evőkanál vizet, a chilit és a cukrot, és jól keverd el benne. Ezután, még mindig a gőz felett, add hozzá a tejet és a tejszínt, majd főzd homogénné, de ne nagyon forrald. Ha kész, le is szűrheted, de benne is hagyhatod a chilidarabkákat. Ha bírjátok a csípőset, akkor szórj a csészékben lévő csokoládé tetejére chiliport.
OLVASD EL EZT IS!

- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei

- csokoládé
- ital
A tökéletes forró csokoládé receptje

- ital
- befőzés