4 tűzforró és pikáns finomság
A csípős ételek nemcsak az emésztésednek tesznek jót - kis mennyiségben fogyasztva -, de afrodiziákumnak is beillenek.
Pikáns mézes csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konyhakész csirke
- 4 evőkanál olaj
- 3 rozmaringágacska
- só
- bors
A pácléhez:
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- csipetnyi őrölt rozmaring
- késhegynyi cayenne-i bors
A csirkét vágd ketté a gerince mentén konyhai ollóval, majd terítsd szét, és kissé veregesd ki, hogy le tudd fektetni szétnyitva.
Sózd, borsozd, majd pihentesd, amíg elkészül a páclé. Keverd össze a mustárt az olajjal, a porított rozmaringgal, a mézzel, a cayenne-i borssal, és az egészet kend a csirkére mindkét oldalán. Felhevített olajon süsd elő a húst, majd rakd tepsibe, tedd mellé a rozmaringágacskákat, és magas fokozaton 25 percig süsd a sütőben. Közben locsolgasd az elősütésből származó olajjal, és félidőben fordítsd meg. Újra kenegesd meg a páclével, és süsd pirosra. A sütésnél vigyázni kell, nehogy a kéreg a húsra égjen, mert élvezhetetlenné válik. A hőmérsékletet vedd lejjebb, végül a sütés befejeztével hagyd pihenni a csirkét kinyitott sütőajtónál 10 percig.
Kókuszos-chilis csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecombfilé
- 1,5 dl forró tyúkhúsleves
- 3 dkg kókuszkrém - ázsiai élelmiszerboltokban kapható
- 2 piros chilipaprika
- 4 újhagyma
- 4 evőkanál mogyoróvaj
- 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
A chilit aprítsd fel, az újhagymát karikázd fel vékonyan. Öntsd a tyúkhúslevest egy tálba, és keverd hozzá a kókuszkrémet, amíg fel nem oldódik benne. A csirkehúst forró olajban pirítsd aranybarnára. Add hozzá a chilit és az újhagymát, majd süsd együtt pár percig. Keverd hozzá a tyúkhúslevest, a mogyoróvajat, a zöldcitrom héját és levét, és forrald lassú tűzön 5 percig. Főtt rizzsel tálald. Díszítéshez használhatsz chilipaprikát és újhagymát.
Pikáns serpenyős csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 8 apró hagyma
- 1-1 piros- és zöldpaprika
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 zöld chilipaprika
- 3 evőkanál szezámolaj
- 2,5 cm-es gyömbér
- 2 evőkanál darált mandula
- 5 dkg kókuszkrém
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
- bors
A húst forró olajban, sóval és borssal befűszerezve, nagy lángon süsd négy percig. A hagymát, a fokhagymát és a chilit aprítsd fel, a gyömbért reszeld le, majd süsd további két percig. Keverd hozzá a feldarabolt paprikát és a felszeletelt cukkinit, és süsd még egy percig. A maradék hozzávalót is keverd hozzá, ízlés szerint fűszerezd meg, és még egy percig, állandó kevergetés mellett pirítsd kis lángon.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Chilis forró csokoládé
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg étcsokoládé, minimum 50%-os kakaótartalommal
- 1 dl víz
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 chili
A csokoládét törd apró darabokra, a chilit aprítsd fel. A csokoládét tedd vízfürdő fölé, és főzd össze egy dl vízzel. Ha megolvadt, adj hozzá még pár evőkanál vizet, a chilit és a cukrot, és jól keverd el benne. Ezután, még mindig a gőz felett, add hozzá a tejet és a tejszínt, majd főzd homogénné, de ne nagyon forrald. Ha kész, le is szűrheted, de benne is hagyhatod a chilidarabkákat. Ha bírjátok a csípőset, akkor szórj a csészékben lévő csokoládé tetejére chiliport.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei
- csokoládé
- ital
A tökéletes forró csokoládé receptje
- ital
- befőzés