4 tűzforró és pikáns finomság

A csípős ételek nemcsak az emésztésednek tesznek jót - kis mennyiségben fogyasztva -, de afrodiziákumnak is beillenek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pikáns mézes csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konyhakész csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 rozmaringágacska
  • bors

A pácléhez:

  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • csipetnyi őrölt rozmaring
  • késhegynyi cayenne-i bors

A csirkét vágd ketté a gerince mentén konyhai ollóval, majd terítsd szét, és kissé veregesd ki, hogy le tudd fektetni szétnyitva.

Sózd, borsozd, majd pihentesd, amíg elkészül a páclé. Keverd össze a mustárt az olajjal, a porított rozmaringgal, a mézzel, a cayenne-i borssal, és az egészet kend a csirkére mindkét oldalán. Felhevített olajon süsd elő a húst, majd rakd tepsibe, tedd mellé a rozmaringágacskákat, és magas fokozaton 25 percig süsd a sütőben. Közben locsolgasd az elősütésből származó olajjal, és félidőben fordítsd meg. Újra kenegesd meg a páclével, és süsd pirosra. A sütésnél vigyázni kell, nehogy a kéreg a húsra égjen, mert élvezhetetlenné válik. A hőmérsékletet vedd lejjebb, végül a sütés befejeztével hagyd pihenni a csirkét kinyitott sütőajtónál 10 percig.

Kókuszos-chilis csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirkecombfilé
  • 1,5 dl forró tyúkhúsleves
  • 3 dkg kókuszkrém - ázsiai élelmiszerboltokban kapható
  • 2 piros chilipaprika
  • 4 újhagyma
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A chilit aprítsd fel, az újhagymát karikázd fel vékonyan. Öntsd a tyúkhúslevest egy tálba, és keverd hozzá a kókuszkrémet, amíg fel nem oldódik benne. A csirkehúst forró olajban pirítsd aranybarnára. Add hozzá a chilit és az újhagymát, majd süsd együtt pár percig. Keverd hozzá a tyúkhúslevest, a mogyoróvajat, a zöldcitrom héját és levét, és forrald lassú tűzön 5 percig. Főtt rizzsel tálald. Díszítéshez használhatsz chilipaprikát és újhagymát.

Pikáns serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 8 apró hagyma
  • 1-1 piros- és zöldpaprika
  • 1 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 zöld chilipaprika
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2,5 cm-es gyömbér
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 5 dkg kókuszkrém
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • bors

A húst forró olajban, sóval és borssal befűszerezve, nagy lángon süsd négy percig. A hagymát, a fokhagymát és a chilit aprítsd fel, a gyömbért reszeld le, majd süsd további két percig. Keverd hozzá a feldarabolt paprikát és a felszeletelt cukkinit, és süsd még egy percig. A maradék hozzávalót is keverd hozzá, ízlés szerint fűszerezd meg, és még egy percig, állandó kevergetés mellett pirítsd kis lángon.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Chilis forró csokoládé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg étcsokoládé, minimum 50%-os kakaótartalommal
  • 1 dl víz
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 chili

A csokoládét törd apró darabokra, a chilit aprítsd fel. A csokoládét tedd vízfürdő fölé, és főzd össze egy dl vízzel. Ha megolvadt, adj hozzá még pár evőkanál vizet, a chilit és a cukrot, és jól keverd el benne. Ezután, még mindig a gőz felett, add hozzá a tejet és a tejszínt, majd főzd homogénné, de ne nagyon forrald. Ha kész, le is szűrheted, de benne is hagyhatod a chilidarabkákat. Ha bírjátok a csípőset, akkor szórj a csészékben lévő csokoládé tetejére chiliport.

Ezt is szeretjük