Gombával párolt, csípős csirkemáj: gondold újra az egyszerű receptet

A gombás csirkemáj annyira puha, hogy szinte szétolvad a szádban.

Csípős, gombás csirkemáj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemáj egészséges, olcsó és nagyon könnyen elkészíthető: gombával együtt főzve változatosságot csempészhetsz vele az étrendedbe. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl a májat, mert könnyen rágós és kemény lesz. Jól megy hozzá a majoránna és a csípős paprikakrém, de csak a tányéron sózd meg.

Csípős gombás csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 lila hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel. A paprikát, a paradicsomot, a gombát és a májat vágd szeletekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal. Dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszert, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Tedd vissza őket a tűzre, amíg egy kicsit összeesnek, majd jöhet hozzájuk a gomba. Szórd meg borssal, majoránnával, forgasd össze a paprikakrémmel, fedd le, és főzd addig, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor add hozzá a májat is, és tíz perc alatt főzd össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, a tányéron pedig ízlés szerint sózd.

A tejszínes gombaragu hús nélkül is remek választás.

Fűszeres, tejszínes gombaragu: magában, tésztához, húshoz is jól jön

A gombaragu egyszerűsége, sokoldalúsága és íze miatt is a kedvenced lehet: előnye még, hogy nem kell órákat a serpenyő mellett állni.

Elolvasom

Kép: Lyashik / Getty Images

Ezt is szeretjük