Így készül a csipkebogyólekvár - Ebben nincs sem tartósító, sem ízfokozó
A kamra igazi kincse a saját készítésű csipkebogyólekvár. Ha van néhány szabad órád, fogj hozzá az eltevéshez.

Így készül a csipkebogyólekvár - Ebben nincs sem tartósító, sem ízfokozó
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csipkebogyó igazi kis csodanövény, tele van vitaminnal, vízhajtó hatású, és segít a székrekedéses problémákon. Jó, ha van otthon belőle készült, csodás házi lekvár. A dércsípte bogyó a legalkalmasabb befőzésre. Bár sziszifuszi munka, megéri rászánni magad. Felbontás után tartsd a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 3 kg csipkebogyó
  • 1.5 kg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csipkebogyókat jó alaposan mosd meg, majd éles késsel csípd le a végeiket. Vágd ketté a bogyókat, és kanállal távolítsd el a magot és a szőröket nagyon alaposan. Rakd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd forrástól számítva egy órán át. Mivel könnyen leragad, érdemes időnként megkevergetni.
 

Amikor a bogyók puhák, pépesítsd őket botmixerrel, majd passzírozd át egy kisebb lyukú textilen. Tedd lábosba, és add hozzá a fele mennyiségű cukrot. Rakd hozzá a fahéjat, a citromlevet, és főzd még 20 percig. Amikor elég sűrű, kanalazd alaposan elmosott, kifőzött és felforrósított üvegekbe. Jó szorosan csavard rá a tetőt, majd zárd le, és állítsd fejre öt percre. Pakold dunsztba plédek, paplanok közé, és hagyd ott kihűlni.  

Blog.hu ajánló