Így készül a csipkebogyólekvár - Ebben nincs sem tartósító, sem ízfokozó

A kamra igazi kincse a saját készítésű csipkebogyólekvár. Ha van néhány szabad órád, fogj hozzá az eltevéshez.

Csipkebogyólekvár recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csipkebogyó igazi kis csodanövény, tele van vitaminnal, vízhajtó hatású, és segít a székrekedéses problémákon. Jó, ha van otthon belőle készült, csodás házi lekvár. A dércsípte bogyó a legalkalmasabb befőzésre. Bár sziszifuszi munka, megéri rászánni magad. Felbontás után tartsd a hűtőben.

Csipkebogyólekvár recept

Hozzávalók

  • 3 kg csipkebogyó
  • 1.5 kg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csipkebogyókat jó alaposan mosd meg, majd éles késsel csípd le a végeiket. Vágd ketté a bogyókat, és kanállal távolítsd el a magot és a szőröket nagyon alaposan. Rakd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd forrástól számítva egy órán át. Mivel könnyen leragad, érdemes időnként megkevergetni.
 

Amikor a bogyók puhák, pépesítsd őket botmixerrel, majd passzírozd át egy kisebb lyukú textilen. Tedd lábosba, és add hozzá a fele mennyiségű cukrot. Rakd hozzá a fahéjat, a citromlevet, és főzd még 20 percig. Amikor elég sűrű, kanalazd alaposan elmosott, kifőzött és felforrósított üvegekbe. Jó szorosan csavard rá a tetőt, majd zárd le, és állítsd fejre öt percre. Pakold dunsztba plédek, paplanok közé, és hagyd ott kihűlni.  

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük