Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes

A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.

Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A messze földön híres csevap hasonlít a román micsre, sőt a mi fasírtunkra is. Igaz, a formája kicsit más, és grillen sütve a legfinomabb. A szerbek és a horvátok hagyományos ételének legfőbb titka a jó minőségű, zsírosabb hús. Legtöbbször a marha és a sertés mellé bárányhús is kerül. Mindenkinek megvan a bevált receptje, ebben biztosan nem fogsz csalódni. A húst lehetőleg kétszer daráld le!

Csevap receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 15 dkg bárányhús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A háromféle húst rakd egy tálba. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, és tedd a húshoz. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a paprikát, a szódabikarbónát, a zsemlemorzsát, a vizet, majd fűszerezd sóval és borssal. A masszát alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. 
 

Sütés előtt formázz a húsos keverékből vizes kézzel hét-tíz centi hosszú és hüvelykujjnyi vastag szeleteket. Ha grillezed, szúrj bele nyársat. Rakd forró, olajjal megkent sütőre, és többször megfordítva süsd 12-14 percig. Olajban is hasonló idő alatt készül el. Amennyiben sütőbe tennéd, körülbelül 20 percet szánj a sütésre.  
Ha szeretsz grillezni, süss csirkemellet is. Néhány trükk, egy bevált pác, és nem fog kiszáradni. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük