Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes
A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.
A messze földön híres csevap hasonlít a román micsre, sőt a mi fasírtunkra is. Igaz, a formája kicsit más, és grillen sütve a legfinomabb. A szerbek és a horvátok hagyományos ételének legfőbb titka a jó minőségű, zsírosabb hús. Legtöbbször a marha és a sertés mellé bárányhús is kerül. Mindenkinek megvan a bevált receptje, ebben biztosan nem fogsz csalódni. A húst lehetőleg kétszer daráld le!
Csevap receptje
Hozzávalók
- 40 dkg marhahús
- 20 dkg sertéshús
- 15 dkg bárányhús
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál víz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A háromféle húst rakd egy tálba. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, és tedd a húshoz. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a paprikát, a szódabikarbónát, a zsemlemorzsát, a vizet, majd fűszerezd sóval és borssal. A masszát alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.
Sütés előtt formázz a húsos keverékből vizes kézzel hét-tíz centi hosszú és hüvelykujjnyi vastag szeleteket. Ha grillezed, szúrj bele nyársat. Rakd forró, olajjal megkent sütőre, és többször megfordítva süsd 12-14 percig. Olajban is hasonló idő alatt készül el. Amennyiben sütőbe tennéd, körülbelül 20 percet szánj a sütésre.
Ha szeretsz grillezni, süss csirkemellet is. Néhány trükk, egy bevált pác, és nem fog kiszáradni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció