Citromos, tejszínes szószban sült csirkemell: villámgyorsan az asztalon lehet
Még finomabb a krémes, tejszínes szósszal készített csirkemell, ha kis citrommal teszed savanykássá.

citromos tejszines csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes csirkemell azért nagyszerű, mert nagyon kevés aktív munkát igényel, cserébe viszont ellenállhatatlanul finom. A szószt kedved szerint ízesítheted különböző fűszerekkel: most egy savanykás, citromos változatot mutatunk.

Citromos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagy darabba, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Ha a pihentetési idő letelt, egy serpenyőben olvassz vajat, és közepes lángon oldalanként öt perc alatt süsd benne elő a csirkemellszeleteket. Ha készen vannak, szedd ki, és tedd félre őket. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke is sült, szükség szerint még egy kevés zsiradék hozzáadásával egy perc alatt pirítsd meg. Öntsd fel alaplével és tejszínnel, add hozzá a citromlevet- és héjat, az oregánót, keverd össze, és kis lángon gyöngyöztesd öt percig. Ekkor tedd hozzá vissza a csirkemellszeleteket, és főzd tovább, amíg a szósz besűrűsödik. Az utolsó percekben szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Egy kis savanykás citrom bármilyen ételnek jót tesz: parmezános spagettit is ízesíthetsz vele.

Ezt is szeretjük