Serpenyőben sült citromos-rozmaringos sertéskaraj: a páctól lesz ennyire finom

A sertéskarajhoz különösen jól megy a citromos-rozmaringos pác. Legjobb, ha egy egész éjszakát benne tartod, és csak másnap sütöd ki.

citromos rozmaringos serteskaraj
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni finom sülteket készíthetsz sertéskarajból akkor, ha illatos pácba forgatod, és ebben hagyod pihenni akár egy egész éjszakát is a hűtőben. Fűszerezés előtt klopfold ki, hogy a rostjai fellazuljanak: ilyenkor úgy tompíthatod a kellemetlen zajokat, ha a deszka alá törölközőt vagy több réteg konyharuhát hajtogatsz.

Citromos-rozmaringos karaj receptje

Hozzávalók

  • 1 kg szeletelt sertéskaraj
  • 3 dl olaj
  • 3 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • bors
  • vaj és olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajt klopfold ki, majd dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a letépkedett rozmaringlevelekkel, az összenyomott fokhagymagerezdekkel, a citrom lereszelt héjával és egy evőkanálnyi citromlével. Helyezd a hússzeleteket ebbe a pácba, takard le, és érleld a hűtőben egy éjszakát. Így az ízek lejutnak a belsejébe, és igazán omlós is lesz. Másnap egy tapadásmentes serpenyőben olvassz össze egy kevés vajat és olajat, ebbe helyezd a karajszeleteket, és mindkét oldalukat süsd pirosra.

Tálald különleges körettel! A fetás, görög joghurtos céklasaláta hamisítatlan téli csemege, ami minden húsételt feldob.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük