Ropogósra sült citromos, rozmaringos csirkemell: ezzel a páccal lesz tökéletes
A csirke citrommal, rozmaringgal és fokhagymával sütve tökéletes hétvégi ebéd.

rozmaringos-citromos-csirkemell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a gyors és egyszerű recepteket, akkor ez a citromos-rozmaringos sült csirkemell kitűnő választás. A citrom frissessége jól illik a húshoz és a zöldfűszerekhez. Ha pácolod, és öntesz alá kevés vizet, biztosan nem szárad ki a sütőben. Nincs benne sok kalória, így zöldségkörettel még fogyókúra során is bátran eheted. 

Citromos, rozmaringos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, aprított rozmaringgal, az egyik citrom héjával, és adj hozzá egy teáskanál citromlevet is. A megmosott csirkemelleket dörzsöld be a páccal, és letakarva pihentesd legalább egy órát. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a csirkét, a maradék citromot pedig karikázva rakd a hús mellé. Mehet hozzá a két ág rozmaring és a bazsalikom is, majd önts alá kevés vizet. Lefóliázva süsd 190 fokon 30 percig, majd fordítsd meg, és süsd még 20-25 percig, amíg teljesen meg nem puhul. A csirkemellet akár grillen is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként 10-10 perc sütési idővel számolj, közben pedig folyamatosan forgasd a húst.  
A csirkemell gombával és borral sütve is fenséges, és villámgyorsan összedobható. 

Ezt is szeretjük