Ropogósra sült citromos, rozmaringos csirkemell: ezzel a páccal lesz tökéletes
A csirke citrommal, rozmaringgal és fokhagymával sütve tökéletes hétvégi ebéd.

rozmaringos-citromos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a gyors és egyszerű recepteket, akkor ez a citromos-rozmaringos sült csirkemell kitűnő választás. A citrom frissessége jól illik a húshoz és a zöldfűszerekhez. Ha pácolod, és öntesz alá kevés vizet, biztosan nem szárad ki a sütőben. Nincs benne sok kalória, így zöldségkörettel még fogyókúra során is bátran eheted. 

Citromos, rozmaringos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, aprított rozmaringgal, az egyik citrom héjával, és adj hozzá egy teáskanál citromlevet is. A megmosott csirkemelleket dörzsöld be a páccal, és letakarva pihentesd legalább egy órát. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a csirkét, a maradék citromot pedig karikázva rakd a hús mellé. Mehet hozzá a két ág rozmaring és a bazsalikom is, majd önts alá kevés vizet. Lefóliázva süsd 190 fokon 30 percig, majd fordítsd meg, és süsd még 20-25 percig, amíg teljesen meg nem puhul. A csirkemellet akár grillen is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként 10-10 perc sütési idővel számolj, közben pedig folyamatosan forgasd a húst.  
A csirkemell gombával és borral sütve is fenséges, és villámgyorsan összedobható. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük