Hűsítő citromos, kekszes pohárkrém: mascarpone a savanykás desszert alapja

Ez a lágy, citromos pohárkrém igazi hűsítő kényeztetés a kánikulai napokon.

citromos poharkrem

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy melegben, amikor nincs kedved bekapcsolni a sütőt, különösen jólesik egy kis citromos pohárkrém. A vajas kekszes alapra savanykás, mascarponés krém kerül. Még finomabb, ha limoncellós sziruppal is megbolondítod.

Citromos pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 12 dkg vajas keksz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg habtejszín
  • 4 tojás
  • 4 citrom
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál limoncello (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját szintén habosítsd ki a cukor felével. A citromok levét facsard ki és tedd félre, a héját reszeld a mascarponéhoz, majd forgasd bele először a cukros tojássárgáját, utána pedig óvatosan a tojáshabot. A hideg tejszínt a habfixálóval verd fel, és ezt is keverd a krémhez. Egy deci vizet melegíts fel a limoncellóval, a citromlével és a maradék cukorral, és gyöngyöztesd addig, amíg a cukor elolvad.

 

Vegyél elő négy poharat. A kekszeket egyenként mártsd bele a citromos szirupba, oszd el őket a poharak aljában, kanalazz rájuk egy réteg krémet, majd újra keksz és krém következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. Tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.

A háromféle csokiból készült lágy, habos pohárkrém is ínycsiklandó desszert.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük