Hűsítő citromos, kekszes pohárkrém: mascarpone a savanykás desszert alapja
Ez a lágy, citromos pohárkrém igazi hűsítő kényeztetés a kánikulai napokon.

citromos poharkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy melegben, amikor nincs kedved bekapcsolni a sütőt, különösen jólesik egy kis citromos pohárkrém. A vajas kekszes alapra savanykás, mascarponés krém kerül. Még finomabb, ha limoncellós sziruppal is megbolondítod.

Citromos pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 12 dkg vajas keksz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg habtejszín
  • 4 tojás
  • 4 citrom
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál limoncello (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját szintén habosítsd ki a cukor felével. A citromok levét facsard ki és tedd félre, a héját reszeld a mascarponéhoz, majd forgasd bele először a cukros tojássárgáját, utána pedig óvatosan a tojáshabot. A hideg tejszínt a habfixálóval verd fel, és ezt is keverd a krémhez. Egy deci vizet melegíts fel a limoncellóval, a citromlével és a maradék cukorral, és gyöngyöztesd addig, amíg a cukor elolvad.

 

Vegyél elő négy poharat. A kekszeket egyenként mártsd bele a citromos szirupba, oszd el őket a poharak aljában, kanalazz rájuk egy réteg krémet, majd újra keksz és krém következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. Tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.

A háromféle csokiból készült lágy, habos pohárkrém is ínycsiklandó desszert.

Ezt is szeretjük