Remegős, citromos panna cotta: a savanykás pohárkrémmel alig van munka
A savanykás citromos panna cotta pillanatok alatt elkészül, és igazán frissítő.

citromos panna cotta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok pohárkrémje, a panna cotta citromosan is ellenállhatatlan. Valódi munka kevés van vele, de összeállítás után néhány órát a hűtőben kell pihentetni.

Citromos panna cotta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl joghurt
  • 4 dl habtejszín
  • 2.5 teáskanál porzselatin
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A zselatint tedd egy tálba, öntsd fel fél deci langyos vízzel, és tíz percre tedd félre. A joghurt és a tejszín felét keverd simára. A maradék joghurtot és tejszínt tedd fel a tűzre, add hozzá a cukrot és a felpuhult zselatint, és melegítsd fel, de még azelőtt húzd le a tűzről, hogy forrni kezdene. A lángról lehúzva facsard bele a citromlevet, és hagyd kihűlni. Ha már langyos, keverd hozzá a másik fél joghurtos-tejszínes keveréket, adagold poharakba, takard le alufóliával, és pihentesd a hűtőben legalább három-négy órát.

Hasonlóan savanykás pohárdesszert a citrommousse is: ezt is jólesik kanalazni.

Ezt is szeretjük