Citromos-fokhagymás csirkecombok: egyszerű, gyors, de finom fogás
Maceramentes, laktató fogásra vágysz? Az ízes citromos-fokhagymás csirkecombokkal alig van munka.

Citromos-fokhagymás csirkecombok: egyszerű, gyors, de finom fogás
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

Így lesz fénylő és természetes hatású a bronzosító: a koszos hatásnak vége ezzel a trükkel »

A félvállas top a nyár alapdarabja: nőies és sikkes darabok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb sokak kedvence, hisz könnyen variálható és nagyon zamatos. Ha jól fűszerezed, és kellően átsütöd, egyszerűsége ellenére is igazán fenséges lehet. Percek alatt összeállítod, ha van időd, pácold néhány órán át, de akár rögtön sütheted is. A csirke mellé zöldségeket is pakolhatsz.

Citromos-fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 db citrom vagy lime
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét jól mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Fél deci olívaolajat keverj össze a citrom frissen facsart levével, két gerezd zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Dörzsöld be a keverékkel a csirkecombokat. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára.


A húst rendezd olívaolajjal kikent tepsibe, szórj mellé egész fokhagymagerezdeket, esetleg paprikát, a maradék páclét locsold a csirkére. Ha szükséges, önts alá vizet, fedd le fóliával, és süsd 45 percig 180 fokon. Ha a csirkecomb puha, szedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük