Citromos-fokhagymás csirkecombok: egyszerű, gyors, de finom fogás
Maceramentes, laktató fogásra vágysz? Az ízes citromos-fokhagymás csirkecombokkal alig van munka.

Citromos-fokhagymás csirkecombok: egyszerű, gyors, de finom fogás
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb sokak kedvence, hisz könnyen variálható és nagyon zamatos. Ha jól fűszerezed, és kellően átsütöd, egyszerűsége ellenére is igazán fenséges lehet. Percek alatt összeállítod, ha van időd, pácold néhány órán át, de akár rögtön sütheted is. A csirke mellé zöldségeket is pakolhatsz.

Citromos-fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 db citrom vagy lime
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét jól mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Fél deci olívaolajat keverj össze a citrom frissen facsart levével, két gerezd zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Dörzsöld be a keverékkel a csirkecombokat. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára.


A húst rendezd olívaolajjal kikent tepsibe, szórj mellé egész fokhagymagerezdeket, esetleg paprikát, a maradék páclét locsold a csirkére. Ha szükséges, önts alá vizet, fedd le fóliával, és süsd 45 percig 180 fokon. Ha a csirkecomb puha, szedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük