Citromos-fokhagymás csirkecombok: egyszerű, gyors, de finom fogás
Maceramentes, laktató fogásra vágysz? Az ízes citromos-fokhagymás csirkecombokkal alig van munka.


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A csirkecomb sokak kedvence, hisz könnyen variálható és nagyon zamatos. Ha jól fűszerezed, és kellően átsütöd, egyszerűsége ellenére is igazán fenséges lehet. Percek alatt összeállítod, ha van időd, pácold néhány órán át, de akár rögtön sütheted is. A csirke mellé zöldségeket is pakolhatsz.
Citromos-fokhagymás csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db csirkecomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 db citrom vagy lime
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét jól mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Fél deci olívaolajat keverj össze a citrom frissen facsart levével, két gerezd zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Dörzsöld be a keverékkel a csirkecombokat. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára.
A húst rendezd olívaolajjal kikent tepsibe, szórj mellé egész fokhagymagerezdeket, esetleg paprikát, a maradék páclét locsold a csirkére. Ha szükséges, önts alá vizet, fedd le fóliával, és süsd 45 percig 180 fokon. Ha a csirkecomb puha, szedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Még több recept